Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-30 idő 09:36

Többezer ponton használják a magyar fejlesztésű Laura kasszaprogramot

Napjainkra négyezernél több ponton használnak az országban Laura kasszaszoftvert, miután a magyar franchise élelmiszerláncok üzletei is átálltak – tájékoztatott Szabó Ervin, a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője, aki a társaság kasszabekötési tapasztalatait is összegezte. A kasszabekötési határidő augusztus vége volt, a bekötések ennek megfelelően az utolsó hónapban is folyamatosak voltak. Az online átállásokon csúcsidőben közel 250 ember dolgozott. (Trade Magazin összeállítás)
 
Hivatalosan befejeződött a kasszák online átállása, mint kiderült sokan kivártak az utolsó pillanatig. Már csak néhány olyan vállalkozás lehet, amely – kockáztatva az akár milliós büntetést – nem kötötte még be pénztárgépet a NAV-hoz.
 
 
A Laurel Cégcsoport éllovas volt a fejlesztésben, ők készítették és engedélyeztették az első működő online pénztárgépet, majd az első PC-s kasszaengedély is az ő nevükhöz fűződött. A Laura kasszaszoftver A019-es számon kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jóváhagyását – emlékezett a kezdetekre a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, összesen 23 kasszaengedélyt kapott a társaság, ennyit senki más nem engedélyeztetett. Így tudták elérni, hogy minden típusú vállalkozás számára legyen megoldásuk.
 
Az elmúlt időszakban az első nagy kihívás a dohányboltos pénztárgépek fejlesztése volt, ezek ugyanis nemcsak a NAV, de a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) felé is jelentették a forgalmat. A mintegy 6000 trafik közül 1000-nél több egységben üzemel Laurel kassza. A cég ezek után az áruházláncok rendszereinek engedélyeztetésére fókuszált, a COOP, CBA, Reál, Spar, Auchan, Duty Free, KIKA, Bauhaus, Hervis, Möbelix, Baumax, Nike, Fotex, Lapker, Euronics, Salamander, Interticket, OMV pénztárgéprendszereit, vagyis országosan közel 15 000 kasszát feleltettek meg a szigorú követelményeknek.
 
 
A legnagyobb hálózatnál, a COOP üzleteiben ez a feladat több, mint 100 vállalkozást, összesen 1500 boltot, 2600 nagykasszát és 1300 kiskasszát érintett. Csúcsidőben közel 250 ember dolgozott az online átállásokon. A művelet során a Laura kasszaszoftvert telepítették a gépekre, így országszerte már több, mint 4000 ponton üzemel a program. Ezzel a Laura lett a legnépszerűbb – magyar fejlesztésű – kasszaszoftver hazánkban – tette hozzá Szabó Ervin.
 
Szerkesztő: tradeeditor
Forrás: trademagazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.