Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-30 idő 09:36

Többezer ponton használják a magyar fejlesztésű Laura kasszaprogramot

Napjainkra négyezernél több ponton használnak az országban Laura kasszaszoftvert, miután a magyar franchise élelmiszerláncok üzletei is átálltak – tájékoztatott Szabó Ervin, a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője, aki a társaság kasszabekötési tapasztalatait is összegezte. A kasszabekötési határidő augusztus vége volt, a bekötések ennek megfelelően az utolsó hónapban is folyamatosak voltak. Az online átállásokon csúcsidőben közel 250 ember dolgozott. (Trade Magazin összeállítás)
 
Hivatalosan befejeződött a kasszák online átállása, mint kiderült sokan kivártak az utolsó pillanatig. Már csak néhány olyan vállalkozás lehet, amely – kockáztatva az akár milliós büntetést – nem kötötte még be pénztárgépet a NAV-hoz.
 
 
A Laurel Cégcsoport éllovas volt a fejlesztésben, ők készítették és engedélyeztették az első működő online pénztárgépet, majd az első PC-s kasszaengedély is az ő nevükhöz fűződött. A Laura kasszaszoftver A019-es számon kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jóváhagyását – emlékezett a kezdetekre a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, összesen 23 kasszaengedélyt kapott a társaság, ennyit senki más nem engedélyeztetett. Így tudták elérni, hogy minden típusú vállalkozás számára legyen megoldásuk.
 
Az elmúlt időszakban az első nagy kihívás a dohányboltos pénztárgépek fejlesztése volt, ezek ugyanis nemcsak a NAV, de a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) felé is jelentették a forgalmat. A mintegy 6000 trafik közül 1000-nél több egységben üzemel Laurel kassza. A cég ezek után az áruházláncok rendszereinek engedélyeztetésére fókuszált, a COOP, CBA, Reál, Spar, Auchan, Duty Free, KIKA, Bauhaus, Hervis, Möbelix, Baumax, Nike, Fotex, Lapker, Euronics, Salamander, Interticket, OMV pénztárgéprendszereit, vagyis országosan közel 15 000 kasszát feleltettek meg a szigorú követelményeknek.
 
 
A legnagyobb hálózatnál, a COOP üzleteiben ez a feladat több, mint 100 vállalkozást, összesen 1500 boltot, 2600 nagykasszát és 1300 kiskasszát érintett. Csúcsidőben közel 250 ember dolgozott az online átállásokon. A művelet során a Laura kasszaszoftvert telepítették a gépekre, így országszerte már több, mint 4000 ponton üzemel a program. Ezzel a Laura lett a legnépszerűbb – magyar fejlesztésű – kasszaszoftver hazánkban – tette hozzá Szabó Ervin.
 
Szerkesztő: tradeeditor
Forrás: trademagazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.