Hírek, aktualitások

dátum 2013-12-10 idő 09:32

Többségi tulajdont szerzett leányvállalatában az Intersport

Az Intersport Deutschland sportszer-áruházlánc a német versenyhatóság jóváhagyásával, és a 100 százalékos tulajdonszerzés opciójával megvásárolta az Intersport Ausztria 70 százalékát - közölte a cég. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.
 
A közlemény szerint a tulajdonszerzéssel több, mint százötvenmilliós piacot szerzett meg az Intersport Deutschland.
A több év alatt lezajló egyesüléssel az Intersport Deutschland - amely a lengyel Intersport 25 százalékos részesedésével is rendelkezik - az Intersport Ausztriához tartozó magyar, cseh és szlovák piac felett is megszerezte az ellenőrzési jogot. Az Intersport International Corporation (IIC) önálló tagvállalatokból áll, 42 országban 5400 saját, illetve franchise üzlettel rendelkezik.
 
 
A közleményben Gabriele Fenninger, az Intersport Ausztria vezérigazgatója kifejti: az Intersport Németországgal való együttműködéssel hosszú távon bebiztosították a középméretű sport-szakkereskedelmet a hat országban közösen működtetett piacon. 
 
Horváth Csobán, az Intersport magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója szerint a jelentős tőkeerővel rendelkező új tulajdonos megjelenése a leányvállalatok számára is új lehetőségeket teremt. A sportszerpiac 2012-ben Nyugat-Európában közel 20 százalékos növekedést ért el, míg Magyarországot a stagnálás jellemzi. A két outlet mellett kilenc saját és 6 franchise üzletet üzemeltető, 200 alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat a márkaválaszték újratervezése mellett a bérleti szerződések újratárgyalásával racionalizálta kiadásait - tette hozzá. A költséghatékonyságot érdi és pécsi üzletek bezárásával is javították, de Pécsen új helyszínen nyitottak outletet.
Horvát Csobán közlése szerint a magyarországi Intersport csoport az idén augusztus végén zárult üzleti évben 6,5 milliárd forint forgalmat ért el.
 
Terveik szerint Budapesten és magyarországi nagyvárosokban az Intersport következő 3 évben 8-10 üzlettel bővíti a hálózatát, jelenleg összesen 17 üzlettel rendelkeznek.
 
Forrás: MTI; gazdasagiradio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.