Hírek, aktualitások

dátum 2013-12-10 idő 09:32

Többségi tulajdont szerzett leányvállalatában az Intersport

Az Intersport Deutschland sportszer-áruházlánc a német versenyhatóság jóváhagyásával, és a 100 százalékos tulajdonszerzés opciójával megvásárolta az Intersport Ausztria 70 százalékát - közölte a cég. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.
 
A közlemény szerint a tulajdonszerzéssel több, mint százötvenmilliós piacot szerzett meg az Intersport Deutschland.
A több év alatt lezajló egyesüléssel az Intersport Deutschland - amely a lengyel Intersport 25 százalékos részesedésével is rendelkezik - az Intersport Ausztriához tartozó magyar, cseh és szlovák piac felett is megszerezte az ellenőrzési jogot. Az Intersport International Corporation (IIC) önálló tagvállalatokból áll, 42 országban 5400 saját, illetve franchise üzlettel rendelkezik.
 
 
A közleményben Gabriele Fenninger, az Intersport Ausztria vezérigazgatója kifejti: az Intersport Németországgal való együttműködéssel hosszú távon bebiztosították a középméretű sport-szakkereskedelmet a hat országban közösen működtetett piacon. 
 
Horváth Csobán, az Intersport magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója szerint a jelentős tőkeerővel rendelkező új tulajdonos megjelenése a leányvállalatok számára is új lehetőségeket teremt. A sportszerpiac 2012-ben Nyugat-Európában közel 20 százalékos növekedést ért el, míg Magyarországot a stagnálás jellemzi. A két outlet mellett kilenc saját és 6 franchise üzletet üzemeltető, 200 alkalmazottat foglalkoztató magyar leányvállalat a márkaválaszték újratervezése mellett a bérleti szerződések újratárgyalásával racionalizálta kiadásait - tette hozzá. A költséghatékonyságot érdi és pécsi üzletek bezárásával is javították, de Pécsen új helyszínen nyitottak outletet.
Horvát Csobán közlése szerint a magyarországi Intersport csoport az idén augusztus végén zárult üzleti évben 6,5 milliárd forint forgalmat ért el.
 
Terveik szerint Budapesten és magyarországi nagyvárosokban az Intersport következő 3 évben 8-10 üzlettel bővíti a hálózatát, jelenleg összesen 17 üzlettel rendelkeznek.
 
Forrás: MTI; gazdasagiradio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.