Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-13 idő 09:41

Tőkeinjekció a Btel-nek

Áprilisban 53,5 millió forint összegben emelt alaptőkét a Business Telecom Nyrt. (BTel) és ezzel négy hónap alatt majdnem megduplázta a saját tőkéjét. (mediainfo.hu összeállítás)
 
A tőkeinjekciót követően a cég saját tőkéje 3,8 milliárd forintra emelkedett, melynek révén a társaság tőketartaléka 481,5 millió forinttal nőtt. A több ütemben végrehajtott alaptőke-emelésről a társaság márciusi közgyűlésén döntöttek, ezzel a szolgáltató alaptőkéje 989 465 100 forintra nőtt. "Tudatos folyamat volt a saját tőke megemelése, mivel az elmúlt 1,5 évben jelentős forrásbevonások történtek, melyek segítették megvalósítani a Btel fejlesztéseit és terjeszkedési céljait. A saját tőke feldúsítása a tőkeszerkezet stabilitását segíti elő"- mondta Takács Krisztián a vállalat elnök-vezérigazgatója.
 
 
A vállalat nemrég bejelentette, hogy az elmúlt időszakban 10 országban kötöttek franchise szerződést, melyek értéke összesen 5,4 millió euro, így az XPrime már nem csak Magyarországon, hanem Európa számos országában is elérhető lesz az előfizetők számára. Február 1-jén indult a szolgáltatása, melynek révén az ügyfeleik jelentősen csökkenthetik internet szolgáltatásuk havidíját. Az indulás óta eltelt három hónap alatt 67.400 új előfizetői regisztráció érkezett a vállalat új termékére, melyek közül 41 ezer ügyfélnél kötötték be az új szolgáltatást. A cég új ügyfélköre 1,2 milliárd forintos éves bevételt jelent.
 
Xprime
A szolgáltatás lényege, hogy böngészés közben a rendszer meghatározott időközönként felkínál az ügyfél számára egy reklámot vagy reklámblokkot, amelyet ha megnéz, és utána jól válaszol a feltett kérdésre, akkor krediteket gyűjthet. A krediteket a következő számlán jóváírja a Btel, ezzel csökken, sőt le is nullázódhat az ügyfél internet előfizetésének havidíja.
 
Az alternatív távközlési szolgáltatót 2006-ban Kecskeméten alapították. A cég emellett budapesti és szerencsi kirendeltséggel is rendelkezik, jelenleg közel 100 főt foglalkoztat közvetlenül. A vállalatnak négy fő szolgáltatáscsoportja: saját mikrohullámú hálózaton nyújtott távközlési szolgáltatások (bérelt vonal, internet, telefon és e-fax); műholdas internet és televízió szolgáltatások (Eutelsat műholdjain); bérelt vezetékes hálózaton nyújtott "hagyományos" távközlési szolgáltatások (ADSL, VoiP, IPTV); mobil hálózaton nyújtott virtuális telekommunikációs szolgáltatások.
 
Forrás: mediainfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.