Hírek, aktualitások

dátum 2014-05-13 idő 09:41

Tőkeinjekció a Btel-nek

Áprilisban 53,5 millió forint összegben emelt alaptőkét a Business Telecom Nyrt. (BTel) és ezzel négy hónap alatt majdnem megduplázta a saját tőkéjét. (mediainfo.hu összeállítás)
 
A tőkeinjekciót követően a cég saját tőkéje 3,8 milliárd forintra emelkedett, melynek révén a társaság tőketartaléka 481,5 millió forinttal nőtt. A több ütemben végrehajtott alaptőke-emelésről a társaság márciusi közgyűlésén döntöttek, ezzel a szolgáltató alaptőkéje 989 465 100 forintra nőtt. "Tudatos folyamat volt a saját tőke megemelése, mivel az elmúlt 1,5 évben jelentős forrásbevonások történtek, melyek segítették megvalósítani a Btel fejlesztéseit és terjeszkedési céljait. A saját tőke feldúsítása a tőkeszerkezet stabilitását segíti elő"- mondta Takács Krisztián a vállalat elnök-vezérigazgatója.
 
 
A vállalat nemrég bejelentette, hogy az elmúlt időszakban 10 országban kötöttek franchise szerződést, melyek értéke összesen 5,4 millió euro, így az XPrime már nem csak Magyarországon, hanem Európa számos országában is elérhető lesz az előfizetők számára. Február 1-jén indult a szolgáltatása, melynek révén az ügyfeleik jelentősen csökkenthetik internet szolgáltatásuk havidíját. Az indulás óta eltelt három hónap alatt 67.400 új előfizetői regisztráció érkezett a vállalat új termékére, melyek közül 41 ezer ügyfélnél kötötték be az új szolgáltatást. A cég új ügyfélköre 1,2 milliárd forintos éves bevételt jelent.
 
Xprime
A szolgáltatás lényege, hogy böngészés közben a rendszer meghatározott időközönként felkínál az ügyfél számára egy reklámot vagy reklámblokkot, amelyet ha megnéz, és utána jól válaszol a feltett kérdésre, akkor krediteket gyűjthet. A krediteket a következő számlán jóváírja a Btel, ezzel csökken, sőt le is nullázódhat az ügyfél internet előfizetésének havidíja.
 
Az alternatív távközlési szolgáltatót 2006-ban Kecskeméten alapították. A cég emellett budapesti és szerencsi kirendeltséggel is rendelkezik, jelenleg közel 100 főt foglalkoztat közvetlenül. A vállalatnak négy fő szolgáltatáscsoportja: saját mikrohullámú hálózaton nyújtott távközlési szolgáltatások (bérelt vonal, internet, telefon és e-fax); műholdas internet és televízió szolgáltatások (Eutelsat műholdjain); bérelt vezetékes hálózaton nyújtott "hagyományos" távközlési szolgáltatások (ADSL, VoiP, IPTV); mobil hálózaton nyújtott virtuális telekommunikációs szolgáltatások.
 
Forrás: mediainfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.