Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-07 idő 09:11

Tovább erősíti piaci részesedését az Euronics

Tovább erősíti piaci részesedését és az Euronics márkanevet a Vöröskő Kft. A hazai műszakicikk-kereskedelmi piac nagy szereplője látványos terjeszkedéssel, franchise rendszere bővítésével, megújuló weboldallal és további szakértői szolgáltatásokkal készül 2014-re. Első lépésként november 7-én Soroksáron nyílik új Euronics MEGA áruház, és ugyancsak holnap megújult, modern külsővel újra megnyit a Dunaújvárosban 2001 óta működő üzlet is. Rövidesen a keleti országrészben további Euronics-boltok nyílnak.
 
Új fejlesztési irányokkal válaszol a hazai műszakicikk-kereskedelmi piac változásaira a Vöröskő Kft. A jól tapintható fogyasztói igényekre reagálva – a jövőben nagy nyitás várható az újszerű technológiák felé, a termékkínálat és a szolgáltatások területén egyaránt. A vállalat növekvő szerepet szán az okos mobileszközöknek (telefon, táblagép stb.), a kiszolgálás további fejlesztése pedig egyebek mellett az online felületek megújításában mutatkozik meg.
 
 
Az idén nyári megállapodás értelmében 2014. január 1-jétől Magyarországon kizárólag a Vöröskő Kft. jogosult az Euronics márkanév használatára. Volt partnere, az elsősorban kelet-magyarországi egységeket működtető Bravotech üzletein már csak az év végéig szerepelhet a jól ismert cégér, ám a márkával ezután is találkozhatnak a vásárlók. A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. ugyanis a jövő évtől kezdődően intenzív terjeszkedést tervez a keleti országrészben. Ennek előkészületeként már számos településen zajlik az ingatlanok kiválasztása; a tárgyalások lezárása az év végén, a jövő év első hónapjaiban várható.
 
A helyi adottságokat, a fogyasztói igényeket és a vásárlóerőt figyelembe véve, különböző méretű, jellemzően 400–800 négyzetméteres egységek nyitását tervezik; a stratégiailag fontos városokban ennél nagyobb, MEGA-áruházak is megjelennek majd. A Vöröskő Kft. elképzelései között szerepel, hogy 2014-től a jelenlegi hálózatot összesen 138 tagúra bővíti, közülük 98 saját és 40 franchise üzlet lesz. A Dunántúlon – ahol a cég a legutóbbi majd’ két és fél évtizedben igen értékes pozíciókat épített ki – jelenleg kielégítő a települések Euronics-üzletekkel ellátottsága; a közeli jövőben felújításukat, illetve néhány egység átköltöztetését tervezik.
 
 
Az év hátralévő hónapjai sem telnek el új egység nyitása nélkül: november 7-étől újabb Euronics MEGA áruház várja a vásárlókat Budapest 23. kerületében, a soroksári bevásárló-parkban. A kereken 1000 négyzetméteres áruház kínálatában 10 000 árucikk szerepel, a szakértő kiszolgálásról 35 alkalmazott gondoskodik. A soroksári a hazai Euronics-hálózat 65. tagja.
 
Külsejükben és szolgáltatásaikban is megújulnak az Euronics internetes oldalai. Folyamatban van több olyan szolgáltatás – hitelre értékesítés, kiterjesztett garancia, vásárlói tanácsadás – bevezetése is, amely a szakértő kiszolgálás további fejlesztését szolgálja. Emellett valamennyi Euronics-üzletben kialakítják azokat a webes értékesítő pontokat, ahol az adott bolt eddigi kínálatát az Euronics-web segítségével meg tudják sokszorozni. Így az üzletbe betérők még nagyobb kínálattal találkozhatnak, miközben nem kell lemondaniuk a szakértő alkalmazottak segítségéről sem. A webáruház stabil hátterét az a raktárbázis és országos kiskereskedelmi hálózat adja, amelynek köszönhetően több mint 10 000 termék szinte azonnal szállítható az ország bármely pontjára – sok esetben ingyen.
 
A saját üzletek nyitása mellett a cégvezetés fontos szerepet szán a franchise üzleteknek is. A csatlakozott partnerek részesülnek azokból az előnyökből, amelyeket az Euronics a beszerzés, az értékesítés és az ügyfélkiszolgálás területén szerzett tapasztalatai révén nyújt. Ezek az egységek a kedvezményes beszerzési lehetőségekkel és teljes körű marketing-támogatással szintén élhetnek, a napi ügymenet, valamint a forgalom alakításának terén azonban nagyfokú önállóságot élveznek. A leendő partnerek részéről már jelenleg is nagy az érdeklődés.
 
Forrás: Infovilág
Szerző: Fekete László
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.