Hírek, aktualitások

dátum 2013-11-07 idő 09:11

Tovább erősíti piaci részesedését az Euronics

Tovább erősíti piaci részesedését és az Euronics márkanevet a Vöröskő Kft. A hazai műszakicikk-kereskedelmi piac nagy szereplője látványos terjeszkedéssel, franchise rendszere bővítésével, megújuló weboldallal és további szakértői szolgáltatásokkal készül 2014-re. Első lépésként november 7-én Soroksáron nyílik új Euronics MEGA áruház, és ugyancsak holnap megújult, modern külsővel újra megnyit a Dunaújvárosban 2001 óta működő üzlet is. Rövidesen a keleti országrészben további Euronics-boltok nyílnak.
 
Új fejlesztési irányokkal válaszol a hazai műszakicikk-kereskedelmi piac változásaira a Vöröskő Kft. A jól tapintható fogyasztói igényekre reagálva – a jövőben nagy nyitás várható az újszerű technológiák felé, a termékkínálat és a szolgáltatások területén egyaránt. A vállalat növekvő szerepet szán az okos mobileszközöknek (telefon, táblagép stb.), a kiszolgálás további fejlesztése pedig egyebek mellett az online felületek megújításában mutatkozik meg.
 
 
Az idén nyári megállapodás értelmében 2014. január 1-jétől Magyarországon kizárólag a Vöröskő Kft. jogosult az Euronics márkanév használatára. Volt partnere, az elsősorban kelet-magyarországi egységeket működtető Bravotech üzletein már csak az év végéig szerepelhet a jól ismert cégér, ám a márkával ezután is találkozhatnak a vásárlók. A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. ugyanis a jövő évtől kezdődően intenzív terjeszkedést tervez a keleti országrészben. Ennek előkészületeként már számos településen zajlik az ingatlanok kiválasztása; a tárgyalások lezárása az év végén, a jövő év első hónapjaiban várható.
 
A helyi adottságokat, a fogyasztói igényeket és a vásárlóerőt figyelembe véve, különböző méretű, jellemzően 400–800 négyzetméteres egységek nyitását tervezik; a stratégiailag fontos városokban ennél nagyobb, MEGA-áruházak is megjelennek majd. A Vöröskő Kft. elképzelései között szerepel, hogy 2014-től a jelenlegi hálózatot összesen 138 tagúra bővíti, közülük 98 saját és 40 franchise üzlet lesz. A Dunántúlon – ahol a cég a legutóbbi majd’ két és fél évtizedben igen értékes pozíciókat épített ki – jelenleg kielégítő a települések Euronics-üzletekkel ellátottsága; a közeli jövőben felújításukat, illetve néhány egység átköltöztetését tervezik.
 
 
Az év hátralévő hónapjai sem telnek el új egység nyitása nélkül: november 7-étől újabb Euronics MEGA áruház várja a vásárlókat Budapest 23. kerületében, a soroksári bevásárló-parkban. A kereken 1000 négyzetméteres áruház kínálatában 10 000 árucikk szerepel, a szakértő kiszolgálásról 35 alkalmazott gondoskodik. A soroksári a hazai Euronics-hálózat 65. tagja.
 
Külsejükben és szolgáltatásaikban is megújulnak az Euronics internetes oldalai. Folyamatban van több olyan szolgáltatás – hitelre értékesítés, kiterjesztett garancia, vásárlói tanácsadás – bevezetése is, amely a szakértő kiszolgálás további fejlesztését szolgálja. Emellett valamennyi Euronics-üzletben kialakítják azokat a webes értékesítő pontokat, ahol az adott bolt eddigi kínálatát az Euronics-web segítségével meg tudják sokszorozni. Így az üzletbe betérők még nagyobb kínálattal találkozhatnak, miközben nem kell lemondaniuk a szakértő alkalmazottak segítségéről sem. A webáruház stabil hátterét az a raktárbázis és országos kiskereskedelmi hálózat adja, amelynek köszönhetően több mint 10 000 termék szinte azonnal szállítható az ország bármely pontjára – sok esetben ingyen.
 
A saját üzletek nyitása mellett a cégvezetés fontos szerepet szán a franchise üzleteknek is. A csatlakozott partnerek részesülnek azokból az előnyökből, amelyeket az Euronics a beszerzés, az értékesítés és az ügyfélkiszolgálás területén szerzett tapasztalatai révén nyújt. Ezek az egységek a kedvezményes beszerzési lehetőségekkel és teljes körű marketing-támogatással szintén élhetnek, a napi ügymenet, valamint a forgalom alakításának terén azonban nagyfokú önállóságot élveznek. A leendő partnerek részéről már jelenleg is nagy az érdeklődés.
 
Forrás: Infovilág
Szerző: Fekete László
Cimkék: kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.