Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-11 idő 09:59

TRX: kiváló közösség alakult ki Keszthelyen

Világszerte ismerik a TRX-et, amely az egyik leginnovatívabb fitneszeszközzé vált, azt azonban kevesen tudják, hogy egy levédett, franchise rendszerben működő edzésformáról van szó. Lehet hirdetni funkcionális tréninget vagy felfüggesztéses módszert, de a TRX elnevezést csak az használhatja, akinek van egy edzői végzettsége, emellett TRX-továbbképzésen vett részt, illetve az eredeti TRX eszközt használja – mondta kérdésünkre Krepsz Zoltán, a TRX Team Keszthely egyik vezetője. (monitormagazin.hu összeállítás)
 
– Tulajdonképpen a feleségem, Krepsz-Kapai Bernadett gyógytestnevelő és aerobikedző ismertette meg velem a TRX-et, amelyet az amerikai haditengerészet fejlesztett ki. A TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréningeszköz, amellyel erődet, egyensúlyérzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett core-izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod – avatott be a részletekbe Krepsz Zoltán testépítés-fitnesz sportedző, IWI megbízott óraadó. – Betti azért döntött mellette, mert a terhessége után eltiltották az orvosok a sporttól, gerincsérvműtétet javasoltak neki, a kímélő időszakban azonban gyarapodtak a feleslegek, összesen 30 kilót szedett fel hat év alatt.
 
 
– Közös elhatározás volt, hogy megismertessük a barátainkkal és a közeli családtagokkal ezt a nagyon hatékony eszközt, ezért – hogy kellő szakmai tudással és felelősséggel tarthassunk ilyen edzéseket – elvégeztük a TRX trainer és a TRX RIP trainer képzést, Betti pedig még TRX sport medicine trainer végzettséget is szerzett, elsajátította a rehabilitációs, valamint a sportsérülések után alkalmazható TRX-es gyakorlatokat is. Egy egymásra épülő rendszerről van szó, minden külön továbbképzésekhez van kötve.
 

Közösségi sport a TRX

 
Krepsz-Kapai Bernadettől megtudtuk: három kötéllel kezdték egy 15 négyzetméteres helyen. Ahogy az lenni szokott, a barátok elcsalták az edzésekre a gyerekeiket, az ismerősöket, így egy egészen jó kis közösség alakult ki. – Van közöttünk anyuka, sok gyerek (versenyvitorlázó, versenytáncos), néha egy-egy férj is beesik kíváncsiságból, aztán maradnak. A legidősebb csoporttagunk az édesanyám, aki az egyik szeniorcsoport aktív tagja. Mint gyógypedagógus sérült gyerekek mozgásfejlesztésében is alkalmaztam a TRX-et, és kiváló eredményeket értem el velük. A fejlődésükről előadást tartottam Budapesten, az ELTE Fit Nighton. Fontos számunkra a szakmai háttér, ezért kapcsolatban vagyunk többek között Pozsonyi Zsolttal, a mentorunkkal (TRX vezető instruktor), a TRX Hungaryvel, amely szakmai rendezvényeket, továbbképzéseket, bemutatókat tart. Tagjai vagyunk a TRX Pro-Teamnek. Ezek a valódi sikerek – tette hozzá.
 
 
Mindenkit megfertőzött a TRX „vírus” - mosolyog Zoltán, aki hozzáteszi: igazi közösségi sport a TRX, nem csak összehozza a csapattagokat, hanem közös célokat tűzünk ki, így például hamarosan össznépi véradást szervezünk, közeljövőben pedig egy nagyobb szabású rendezvénnyel szeretnénk megjelenni a nyilvánosság előtt. Fontos számunkra, hogy minél többen megismerjék ezt a mozgásformát, ezért ingyenes bemutató órákat is szervezünk.
 
Forrás: monitormagazin.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.