Hírek, aktualitások

dátum 2016-05-27 idő 09:10

Új áruházakat nyit a Praktiker

További növekedést és új üzletek nyitását tervezi az 1200 munkavállalót foglalkoztató Praktiker- hangzott el a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

 

 

A barákcsáruház lánc 2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el, a 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat. Az ingatlanpiac trend ugyanis megfordult és jelentősen megnövekedett az érdeklődés az építőanyagok iránt. Ebből kifolyólag a cég vásárlóinak a száma is jelentősen megnövekedett.

Az egy évig tartó vasárnapi boltzár hatására náluk a pénteki, a szombati és a hétfői napok erősödtek meg

- mondta el a sajtótájékoztatón Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon jelentősen megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is.
Új tulajdonosi kör

A közelmúltban lezajlott sikeres tranzakcióknak köszönhetően az áruházlánc új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett. Ezzel pedig létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barákcsáruház lánc a piacon - mondta el Müllner Zsolt a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Aki azt is hozzátette, hogy a közelmúltban lezajlott piaci folyamatai bizakodásra adnak okot. A jövőbeni terveik között pedig az szerepel, hogy pár éven belül
a jelenlegi 19 áruház mellé 2-3 új áruházat nyitnak.

Arról még nem adhatnak tájékoztatást, hogy pontosan hol nyitnak majd az új üzletek, de a Pénzcentrum információi szerint feltehetően már meglévő épületekben nyitnak majd az új Praktikerek. 1200 embernek adnak munkát.

 

 

A Praktiker Magyarország első áruháza 1998-ban nyílt meg és jelenleg több mint 1200 embernek adnak munkát. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti gyakorlatát a cégnél. A diákok a tanulmányaik befejezése után pedig munkát is kaphatnak az áruházakban. Nem szabad elfelejteni a Praktiker webshopját sem, ahol jelenleg mintegy 40 ezer féle árucikk érhető el.

 

forrás: penzcentrum.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.