Hírek, aktualitások

dátum 2016-05-27 idő 09:10

Új áruházakat nyit a Praktiker

További növekedést és új üzletek nyitását tervezi az 1200 munkavállalót foglalkoztató Praktiker- hangzott el a cég évértékelő sajtótájékoztatóján.

 

 

A barákcsáruház lánc 2015-ben az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el, a 32,5 milliárd forintos árbevétel több mint 7 milliárd forinttal haladja meg a 2014-es forgalmat. Az ingatlanpiac trend ugyanis megfordult és jelentősen megnövekedett az érdeklődés az építőanyagok iránt. Ebből kifolyólag a cég vásárlóinak a száma is jelentősen megnövekedett.

Az egy évig tartó vasárnapi boltzár hatására náluk a pénteki, a szombati és a hétfői napok erősödtek meg

- mondta el a sajtótájékoztatón Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Jól látszik, hogy az ingatlanpiacon jelentősen megnőtt az érdeklődés az új építésű és használt lakások iránt. Ebből következően a csempe, szaniter értékesítése átlagon felüli, de hagyományosan erős volt a bútor, építőanyag, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is.
Új tulajdonosi kör

A közelmúltban lezajlott sikeres tranzakcióknak köszönhetően az áruházlánc új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt. lett. Ezzel pedig létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barákcsáruház lánc a piacon - mondta el Müllner Zsolt a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Aki azt is hozzátette, hogy a közelmúltban lezajlott piaci folyamatai bizakodásra adnak okot. A jövőbeni terveik között pedig az szerepel, hogy pár éven belül
a jelenlegi 19 áruház mellé 2-3 új áruházat nyitnak.

Arról még nem adhatnak tájékoztatást, hogy pontosan hol nyitnak majd az új üzletek, de a Pénzcentrum információi szerint feltehetően már meglévő épületekben nyitnak majd az új Praktikerek. 1200 embernek adnak munkát.

 

 

A Praktiker Magyarország első áruháza 1998-ban nyílt meg és jelenleg több mint 1200 embernek adnak munkát. A cég munkaerőhiánnyal küzd különösen az áruházi pozíciókban. A barkácslánc ezért már évek óta együttműködik középfokú oktatási intézményekkel, amelyekből több mint száz tanuló tölti gyakorlatát a cégnél. A diákok a tanulmányaik befejezése után pedig munkát is kaphatnak az áruházakban. Nem szabad elfelejteni a Praktiker webshopját sem, ahol jelenleg mintegy 40 ezer féle árucikk érhető el.

 

forrás: penzcentrum.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.