Hírek, aktualitások

dátum 2018-05-11 idő 09:10

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

A Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlésére 2018. május 10-én került sor a Novotel Budapest Centrumban. A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Kiss László alelnök tolmácsolásában a 2017. évi beszámolót, valamint Vidács Gyula, eddigi Felügyelő Bizottsági elnök jelentését is.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt. A szakmai szervezet elnökségének mandátuma 3 évre szól, amely most járt le. A Magyar Franchise Szövetség új elnökének Vidács Gyulát, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg.

A két alelnök Lavotha Ildikó, a High Care Cosmetics Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgatója, valamint Kiss László, a Diego Kft. franchise igazgatója lett.

Az újonnan megválasztott elnökség további tagjai: Hahn Gábor, a Matrackuckó alapító tulajdonosa, Megyeri Gábor a Bubbles mosoda hálózat alapítója, Szemler Tamás a Duna House franchise igazgatója, valamint Wolfgang Wallisch a BENU Magyarország igazgatótanácsának elnöke.

Vidács Gyula elnöki köszöntőjében az alábbiakban foglalta össze célkitűzéseit. „Folytatni kell az előző évek alatt megkezdett utat. A szövetség célja továbbra is az etikusan működő franchise hálózatok tömörítése, és érdekeik képviselete. Emellett fontos a lobby tevékenység és a marketing munka további erősítése a Szövetség életében. A szövetség továbbra is aktív szerepet kíván betölteni a nemzetközi szervezetekben, így is segítve tagjai külföldi terjeszkedését.”

A Felügyelő Bizottság elnöke Pesei Tamás, a McDonald's franchise controlling menedzsere lett. Az Etikai Bizottság elnöki posztját az elkövetkezendő három évben Dr. Darázs Lénárd, ügyvéd, egyetemi tanár tölti be.

Sor került az idén jelentős évfordulót ünneplő tagok és a juniorból rendes taggá váló cégek elismerésére. A szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin elismerő oklevelet adott át a jubiláló tagoknak, a Duna House 20 éves-, a Herbária 25 éves-, valamint a McDonald’s hazai alapításának 30. évfordulója alkalmából.

Bemutatták a Szövetség új tagjait: K&H Bank, Anjuna Pops, Apropó Reklámújság, Bellozo, Chocofacture, Creppy, Moped 91. Kft., Pandhy’s, Stella Zrt.

A rendezvényen előadást tartott Kovács Viktor Zoltán, K&H KKV marketing igazgatója. A K&H és a Magyar Franchise Szövetség stratégiai együttműködésének eredményeképpen a bank kedvezményes számlavezetés és hitel folyósítási ajánlatokat dolgozott ki a szövetség tagjai számára.
 
A közgyűlést Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet franchise hálózat alapító-tulajdonosának nagyon inspiráló előadása zárta. Megosztotta a résztvevőkkel a növekedés titkait, a hálózatfejlesztés kritikus pontjait, állomásait. Kihangsúlyozta, hogy a sikeres hálózatoknál milyen lényeges az edukáció, valamint a partnerek folyamatos támogatása. Meglátása szerint egy jól működő franchise hálózat képes ötvözni a nagyvállalatok, valamint a mikro vállalkozások által nyújtott előnyöket. 
 
A 10 éve alapított Bodystreet, Európa egyik legnagyobb franchise hálózata, 5 országban közel 300 egységet üzemeltet. Idén nyitotta meg első üzletét Phoenixben, Arizonában.

Forrás: franchise.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Café Frei kávéház nyitott az Office Gardenben
dátum 2018-05-08 idő 09:44

Az Office Garden irodaházban nyitott meg az eddigi legnagyobb Café Frei kávéház.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Frozen joghurt hálózatát értékesíti a Jono Yogo
dátum 2018-05-23 idő 13:52

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban - Allée, Mammut, Árkád, Westend - és a Budaörsi Auchan Korzón várja új tulajdonosát.

Prága után Brnoban is nyílt Diego áruház
dátum 2018-05-23 idő 09:22

Csehországban is terjeszkedik a magyar központú cég.

Megéri vállalkozni? Stabil alapokra épült hálózatnál mindenképpen
dátum 2018-05-16 idő 09:27

Haszon Magazin interjú Szemler Tamással, a Duna House Franchise igazgatójával a piaci trendekről és az előttünk álló változásokról.

Legyen Ön is Naturhouse franchise partner!
dátum 2018-05-14 idő 10:34

A Naturhouse minden diatetikai központjában magasan képzett és tapasztalt dietetikusok segítenek a fogyni, illetve egészségesebben táplálkozni vágyóknak.

Díjakat nyert a tatabányai INTERSPAR
dátum 2018-05-10 idő 16:01

Az Élelmiszer magazin idén negyedik alkalommal hirdette meg az „Az Év Boltja” versenyt. A szakmai zsűri által hipermarket kategóriában a tatabányai INTERSPAR-nak odaítélt „Az Év Boltja 2018” díj annak elismerése, hogy az árukínálat, a fenntarthatóság, a szolgáltatások színvonala és az üzlet belső kialakítása tekintetében a tatabányai hipermarket a kategóriája legkiválóbbja.