Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-31 idő 09:42

Új szervezeti felépítés az Accornál

2013. novemberében Sébastien Bazin, az Accor csoport elnök-vezérigazgatója bemutatta a szállodacsoport új stratégiáját, melynek célja, hogy az Accor tovább erősítse piacvezető helyzetét, és ezzel párhuzamosan a világ legprofitábilisabb szállodacsoportjává váljon. A cél érdekében egy új vállalati struktúrát hozott létre, amely bevezetésre került az Accornál. (Vendég & Hotel összeállítás)
 
Az új felépítés keretében a vállalat két nagy operatív egységgé formálódik át: HotelServices – mint hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve HotelInvest – mint hoteltulajdonos és befektető. Az Accor tízfős globális felső vezetésének tagjaként, Peter Verhoeven a HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.
 
 
Az újonnan létrehozott közép-európai regió központja Németország. Az új régió Skandináviától Németországon és Ausztrián keresztül egészen Kelet-Európáig, a Balkánig nyúlik, és magába foglalja az összes országot, ahol az Accor jelenleg szállodákat üzemeltet, különböző projektjei vannak, illetve projekteket tervez a jövőben. Németországon és Ausztrián kívül ezek az országok: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Svédország, Horvátország és Albánia. Lengyelország a továbbiakban is megmarad különálló egységként.
 
A jövőben az új közép-európai régió irányítása az Accor Németország központjából, Münchenből zajlik majd. Az Accor Németország vezetője és egyben az Accor HotelServices közép-európai vezérigazgatója Michael Mücke, az Accor Németország pénzügyi igazgatója és egyben az Accor HotelInvest közép-európai vezérigazgatója pedig Fabien Valentin.
 
 
“Nagyon örülök, hogy Michael és Fabien személyében két tapasztalt, belsős munkatárssal dolgozhatunk ezen az új, felelősségteljes feladaton Közép-Európában. Mindketten meghatározó szerepet játszottak abban, hogy az Accor Németország sikeres évek sorozatát tudhatja maga mögött. A közös munka során lehetőségük lesz majd arra, hogy szakértelmükkel és eddigi tapasztalataikkal segítsék az új régió működését. Az új szervezettel átláthatóbb és rugalmasabb lesz a működésünk. Michael és Fabien csapatainak kiemelt szerepe lesz az új Accor stratégia bevezetésében.” – mondta el Peter Verhoeven, az Accor HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.
 

Egységes szervezet és felelősségi körök a régióban

 
Az Accor márkái három szegmensbe tartoznak: Economy & Budget márkák (ibis Family), középkategóriás (“midscale”) márkák (Mercure, Novotel, Suite Novotel) és Luxus & Felsőkategóriás márkák (Pullman, MGallery, Sofitel), mindhárom szegmens élén egy-egy igen tapasztalt vezető áll majd a HotelServices csapatból. A marketing feladatokat a “Brand Operations” részlegen belül központilag fogják össze és irányítják az összes márkára vonatkozólag.
 
A jövőben Michael Mücke egy kilencfős vezetőségi csapattal irányítja a közép-európai régiót. Fabien Valentin ugyancsak egységes struktúrát és felelősségi köröket vezetett be a HoteIInvest-en belül a közép-európai régióban. Az ő munkáját is egy kilencfős vezetőségi csapat támogatja majd, amelynek fő feladata a vagyonkezelés és a pénzügyek kézbentartása lesz. A HotelInvest vezetőségi tagja az évek óta a magyarországi központban dolgozó Karim Boutemine, Közép-Európáért felelős Kontrolling Igazgató.
 
Forrás: Vendég & Hotel


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.