Hírek, aktualitások

dátum 2014-03-31 idő 09:42

Új szervezeti felépítés az Accornál

2013. novemberében Sébastien Bazin, az Accor csoport elnök-vezérigazgatója bemutatta a szállodacsoport új stratégiáját, melynek célja, hogy az Accor tovább erősítse piacvezető helyzetét, és ezzel párhuzamosan a világ legprofitábilisabb szállodacsoportjává váljon. A cél érdekében egy új vállalati struktúrát hozott létre, amely bevezetésre került az Accornál. (Vendég & Hotel összeállítás)
 
Az új felépítés keretében a vállalat két nagy operatív egységgé formálódik át: HotelServices – mint hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve HotelInvest – mint hoteltulajdonos és befektető. Az Accor tízfős globális felső vezetésének tagjaként, Peter Verhoeven a HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.
 
 
Az újonnan létrehozott közép-európai regió központja Németország. Az új régió Skandináviától Németországon és Ausztrián keresztül egészen Kelet-Európáig, a Balkánig nyúlik, és magába foglalja az összes országot, ahol az Accor jelenleg szállodákat üzemeltet, különböző projektjei vannak, illetve projekteket tervez a jövőben. Németországon és Ausztrián kívül ezek az országok: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Svédország, Horvátország és Albánia. Lengyelország a továbbiakban is megmarad különálló egységként.
 
A jövőben az új közép-európai régió irányítása az Accor Németország központjából, Münchenből zajlik majd. Az Accor Németország vezetője és egyben az Accor HotelServices közép-európai vezérigazgatója Michael Mücke, az Accor Németország pénzügyi igazgatója és egyben az Accor HotelInvest közép-európai vezérigazgatója pedig Fabien Valentin.
 
 
“Nagyon örülök, hogy Michael és Fabien személyében két tapasztalt, belsős munkatárssal dolgozhatunk ezen az új, felelősségteljes feladaton Közép-Európában. Mindketten meghatározó szerepet játszottak abban, hogy az Accor Németország sikeres évek sorozatát tudhatja maga mögött. A közös munka során lehetőségük lesz majd arra, hogy szakértelmükkel és eddigi tapasztalataikkal segítsék az új régió működését. Az új szervezettel átláthatóbb és rugalmasabb lesz a működésünk. Michael és Fabien csapatainak kiemelt szerepe lesz az új Accor stratégia bevezetésében.” – mondta el Peter Verhoeven, az Accor HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.
 

Egységes szervezet és felelősségi körök a régióban

 
Az Accor márkái három szegmensbe tartoznak: Economy & Budget márkák (ibis Family), középkategóriás (“midscale”) márkák (Mercure, Novotel, Suite Novotel) és Luxus & Felsőkategóriás márkák (Pullman, MGallery, Sofitel), mindhárom szegmens élén egy-egy igen tapasztalt vezető áll majd a HotelServices csapatból. A marketing feladatokat a “Brand Operations” részlegen belül központilag fogják össze és irányítják az összes márkára vonatkozólag.
 
A jövőben Michael Mücke egy kilencfős vezetőségi csapattal irányítja a közép-európai régiót. Fabien Valentin ugyancsak egységes struktúrát és felelősségi köröket vezetett be a HoteIInvest-en belül a közép-európai régióban. Az ő munkáját is egy kilencfős vezetőségi csapat támogatja majd, amelynek fő feladata a vagyonkezelés és a pénzügyek kézbentartása lesz. A HotelInvest vezetőségi tagja az évek óta a magyarországi központban dolgozó Karim Boutemine, Közép-Európáért felelős Kontrolling Igazgató.
 
Forrás: Vendég & Hotel


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.