Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-06 idő 09:17

Új sztár jön a magyar tőzsdére

Évek óta tervezik, most végre tőzsdére mehet a Waberer's, a részvénykibocsátásra akár még idén sor kerülhet. A fuvarozó cég részvényeinek bevezetése fontos lépés nem csak a vállalatnak, de a Budapesti Értéktőzsdének is - írja a portfolio.hu.

A magyar tőzsde az elmúlt időben fokozatosan háttérbe szorult, az állami cégek csak nem akarnak tőzsdére menni, és az olyan nagy sztorik, mint a Wizz Air is elkerülték. Az elmúlt hetekben azonban volt egy kis mozgolódás: magáncégek aktivizálják magukat, korábban írtunk a Duna House terjeszkedési terveiről és most a Waberer's International is tőzsdére menne. 

A Waberer's már évek óta lebegteti, hogy tőzsdére megy, a vállalat elnök-vezérigazgatója, Wáberer György többször is azt nyilatkozta, hogy a társaság hamar teljesíteni tudná a tőzsdei bevezetéshez szükséges feltételeket, amennyiben a másik nagytulajdonos, a Mid Europa Partners részesedésének az értékesítése mellett döntene (jelenleg 49 százalék a tulajdoni hányaduk).
 
Közben a céget folyamatosan készítették fel a tőzsdei jelenlétre, 2012-ben a Waberer's a hatékonyabb szervezeti felépítés miatt összevonta tevékenységeit, ezzel a lépéssel a tőzsdei befektetők számára fontos átláthatóságot is igyekeztek biztosítani. 

A Waberer's az elmúlt években folyamatosan bővítette teherautó-flottáját és vett fel sofőröket, míg 2012-ben még csak a hatodik, addig tavalyra a francia Norbert Dentressangle és a Transalliance mögött már a harmadik legnagyobb európai fuvarozási vállalat volt a Waberer's. A fuvarozó cég az elmúlt években sorra nyitotta külföldi leányvállalatait, mostanra Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban van jelen leánycégeken keresztül, a Waberer's legfontosabb piaca Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország.

Flotta
A Waberers 3500 saját tulajdonú és további 600 szerelvényből álló minősített alvállalkozói flottát üzemeltet. A csoport járművei tavaly 525 millió kilométert tettek meg, közel 10 százalékkal többet, mint 2013-ban. A flotta átlagéletkora 2 év, a járművek rakottsága tavaly 91 százalékos volt.

Folytatódhat a nemzetközi terjeszkedés
A Waberer's a tervek szerint további leányvállalatokat alapítana külföldön, és bővítené teherautó-flottáját is, ehhez a terjeszkedéshez van szüksége tőzsdei részvénykibocsátáson keresztül történő forrásbevonásra a vállalatnak. Egy korábbi terv szerint a vállalat a 2013-as 452 millió euróról 2020-ra megduplázná az árbevételét, amelyet a flotta jelentős bővítésén keresztül érnének el. Tavaly júliusban egyébként a vállalat bejelentette, hogy 100 millió euró értékben 1300 darab új, Euro 6-os motorú kamiont szereznek be, vagyis az akár 100 millió euró értékű részvénykibocsátás (ennek csak egy része folyna be a csoporthoz) jelentős flottabővítést tenne lehetővé.

forrás: portfolio.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.