Hírek, aktualitások

dátum 2015-10-06 idő 09:17

Új sztár jön a magyar tőzsdére

Évek óta tervezik, most végre tőzsdére mehet a Waberer's, a részvénykibocsátásra akár még idén sor kerülhet. A fuvarozó cég részvényeinek bevezetése fontos lépés nem csak a vállalatnak, de a Budapesti Értéktőzsdének is - írja a portfolio.hu.

A magyar tőzsde az elmúlt időben fokozatosan háttérbe szorult, az állami cégek csak nem akarnak tőzsdére menni, és az olyan nagy sztorik, mint a Wizz Air is elkerülték. Az elmúlt hetekben azonban volt egy kis mozgolódás: magáncégek aktivizálják magukat, korábban írtunk a Duna House terjeszkedési terveiről és most a Waberer's International is tőzsdére menne. 

A Waberer's már évek óta lebegteti, hogy tőzsdére megy, a vállalat elnök-vezérigazgatója, Wáberer György többször is azt nyilatkozta, hogy a társaság hamar teljesíteni tudná a tőzsdei bevezetéshez szükséges feltételeket, amennyiben a másik nagytulajdonos, a Mid Europa Partners részesedésének az értékesítése mellett döntene (jelenleg 49 százalék a tulajdoni hányaduk).
 
Közben a céget folyamatosan készítették fel a tőzsdei jelenlétre, 2012-ben a Waberer's a hatékonyabb szervezeti felépítés miatt összevonta tevékenységeit, ezzel a lépéssel a tőzsdei befektetők számára fontos átláthatóságot is igyekeztek biztosítani. 

A Waberer's az elmúlt években folyamatosan bővítette teherautó-flottáját és vett fel sofőröket, míg 2012-ben még csak a hatodik, addig tavalyra a francia Norbert Dentressangle és a Transalliance mögött már a harmadik legnagyobb európai fuvarozási vállalat volt a Waberer's. A fuvarozó cég az elmúlt években sorra nyitotta külföldi leányvállalatait, mostanra Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban van jelen leánycégeken keresztül, a Waberer's legfontosabb piaca Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország.

Flotta
A Waberers 3500 saját tulajdonú és további 600 szerelvényből álló minősített alvállalkozói flottát üzemeltet. A csoport járművei tavaly 525 millió kilométert tettek meg, közel 10 százalékkal többet, mint 2013-ban. A flotta átlagéletkora 2 év, a járművek rakottsága tavaly 91 százalékos volt.

Folytatódhat a nemzetközi terjeszkedés
A Waberer's a tervek szerint további leányvállalatokat alapítana külföldön, és bővítené teherautó-flottáját is, ehhez a terjeszkedéshez van szüksége tőzsdei részvénykibocsátáson keresztül történő forrásbevonásra a vállalatnak. Egy korábbi terv szerint a vállalat a 2013-as 452 millió euróról 2020-ra megduplázná az árbevételét, amelyet a flotta jelentős bővítésén keresztül érnének el. Tavaly júliusban egyébként a vállalat bejelentette, hogy 100 millió euró értékben 1300 darab új, Euro 6-os motorú kamiont szereznek be, vagyis az akár 100 millió euró értékű részvénykibocsátás (ennek csak egy része folyna be a csoporthoz) jelentős flottabővítést tenne lehetővé.

forrás: portfolio.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.