Hírek, aktualitások

dátum 2015-01-19 idő 09:43

Új tulajdonosa van a Praktikernek

A BM Praktiker International GmbH csődgondnok arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Papag Magyarországon is Praktiker márkanéven kívánja folytatni az üzleti tevékenységet. A tranzakció gazdasági keretfeltételeiről a felek titoktartásban állapodtak meg. Az átvételhez a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges.
 
A Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t tavaly mintegy 90 millió eurós éves forgalmat ért el. A közlemény szerint a tulajdonosváltással a hazai Praktiker 19 áruháza, illetve az összes, csaknem 1100 munkahely biztonságban van. A csődgondnok szerint a magyarországi Praktiker lehetőségei kedvezőek, mert a társaság nehéz piaci feltételek mellett bizonyítani tudta, hogy sikerülhet a folytatás. 
A tájékoztatás szerint Christopher Seagon csődgondnok a magyarországi értékesítéssel együtt mind a hét, Németországon kívüli társaságot sikeresen értékesítette, amelyek a 2013. októberi csődkérelem időpontjában a BM Praktiker International GmbH égisze alatt működtek. A magyarországi folyamat nehezebbnek bizonyult, mint a többi külföldi társaság esetében, mivel az áruházi ingatlanok bérbeadóinak voltak fenntartásai a Praktiker továbbértékesítése miatt - hangsúlyozták a közleményben.
 
A hét, Németországon kívüli társaság közül először a luxemburgi Batiself SA-ban fennálló üzletrészeket sikerült eladni még 2013 októberében, ezután tavaly februárban az Ukrajnában, Bulgáriában és Romániában működő Praktiker-társaságok következtek, majd márciusban és áprilisban a lengyelországi, valamint a görögországi Praktikerek. 
 
marketinginfo.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.