Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-08 idő 10:07

Új ügyfelekre lő a Starbucks

Egy gyorsabb kiszolgálást lehetővé tevő expressz-üzletek mellett a magasabb kategóriába eső új boltokat tervez nyitni a Starbucks. (investor.hu összeállítás)
 
Új típusú üzleteket készül nyitni a Starbucks. A kávézólánc az úgynevezett expressz üzletekkel (melyek kisebbek a szokásosnál, de gyorsabb kiszolgálást tesznek lehetővé) a felgyorsult életmódhoz kíván alkalmazkodni, és az olyan fogyasztókat szeretné "megfogni”, akiknek kevesebb idejük van.
 
 
Az expressz üzletekben szűkebb lesz a menü, integrálni fogják a Starbucks mobilfizetési-rendszerét és az online rendelési rendszerét is a gyorsabb kiszolgálás érdekében. Az ilyen boltok tesztelése jövőre fog megkezdődni Manhattanben.
 
Ezeken az egységeken kívül olyan új, felsőkategóriás üzleteket is létesíteni fognak, melyekben kávékülönlegességeket fognak kínálni. Ezekben az üzletekben kóstoló termeket is fognak létesíteni, és a fogyasztók meg is vásárolhatják a különleges kávékat otthoni elkészítésre. Utóbbi típusú egységekből 100-at kíván nyitni a cég a következő öt évben.
 
A vállalat így kívánja megőrizni versenyelőnyét a riválisokkal szemben, akik egyre jobban "szorongatják" a Starbucksot. A felső kategóriás kávézóláncok közül a Stumptown Coffee Roasters és a Blue Bottle Coffe is egyre jobban terjeszkedik, míg az alsóbb szegmensben az olyan gyorsétterem-láncok teremtenek egyre nagyobb versenyhelyzetet, mint a McDonald's, vagy a Dunkin Donuts. A részvény nem reagált jelentősen a hírekre, és 0,1 százalékkal gyengül.
 
Szerző: Kondás László
Forrás: investor.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.