Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-08 idő 10:07

Új ügyfelekre lő a Starbucks

Egy gyorsabb kiszolgálást lehetővé tevő expressz-üzletek mellett a magasabb kategóriába eső új boltokat tervez nyitni a Starbucks. (investor.hu összeállítás)
 
Új típusú üzleteket készül nyitni a Starbucks. A kávézólánc az úgynevezett expressz üzletekkel (melyek kisebbek a szokásosnál, de gyorsabb kiszolgálást tesznek lehetővé) a felgyorsult életmódhoz kíván alkalmazkodni, és az olyan fogyasztókat szeretné "megfogni”, akiknek kevesebb idejük van.
 
 
Az expressz üzletekben szűkebb lesz a menü, integrálni fogják a Starbucks mobilfizetési-rendszerét és az online rendelési rendszerét is a gyorsabb kiszolgálás érdekében. Az ilyen boltok tesztelése jövőre fog megkezdődni Manhattanben.
 
Ezeken az egységeken kívül olyan új, felsőkategóriás üzleteket is létesíteni fognak, melyekben kávékülönlegességeket fognak kínálni. Ezekben az üzletekben kóstoló termeket is fognak létesíteni, és a fogyasztók meg is vásárolhatják a különleges kávékat otthoni elkészítésre. Utóbbi típusú egységekből 100-at kíván nyitni a cég a következő öt évben.
 
A vállalat így kívánja megőrizni versenyelőnyét a riválisokkal szemben, akik egyre jobban "szorongatják" a Starbucksot. A felső kategóriás kávézóláncok közül a Stumptown Coffee Roasters és a Blue Bottle Coffe is egyre jobban terjeszkedik, míg az alsóbb szegmensben az olyan gyorsétterem-láncok teremtenek egyre nagyobb versenyhelyzetet, mint a McDonald's, vagy a Dunkin Donuts. A részvény nem reagált jelentősen a hírekre, és 0,1 százalékkal gyengül.
 
Szerző: Kondás László
Forrás: investor.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.