Hírek, aktualitások

dátum 2018-02-21 idő 13:29

Új üzletbe kezd a Fornetti alapítója

Az európai sikerű Fornetti látványpékség franchise után most egy készételt gyártó üzemet és ehhez kapcsolódó értékesítési láncot gründol Palásti József, írja a Napi Gazdaság online. Az ország leghíresebb pékmestere - aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es adatai szerint 20,4 milliárd forint becsült vagyonnal 40. a leggazdagabba magyar - ehhez megvásárolta az egykori Budapesti Tejipari Vállalat sajtgyárát.

A boltokban ERU néven ismert sajtokat gyártó cég telephelyét hollandoktól vette meg. Mivel ez utóbbiak leszerelték a gyártósorokat, csak az üzemcsarnokot szerezte meg. Ebbe a legkorszerűbb svéd gyártási technológiát szerelték fel. A mintegy négymilliárd forintos befektetéssel létrehozott üzemben fokozatosan indul a termelés, a készételekkel várhatóan idén szeptemberben találkozhatnak először a megrendelők. A gyártó cég a Palásti József tulajdonában levő Európa Universal Trading Kft.
 
A havi 40 tonnás termelésre képes ételgyárban nem a megszokott készételeket állítják elő. A Magyarországon eddig ismeretlen technológia révén prémium minőségű, 30-45 napig hűtőben tárolható és egészséges egytálételek készülnek. A már kifejlesztett, vákuumcsomagolt 3-4 termékcsalád "tagjai" már figyelembe veszik a megváltozott igényeket: glutén- és laktózmentes, vegán termékek is készülnek majd.
 
A készételek próbagyártása már megkezdődött, szeptemberben pedig elstartol az új Palásti-vállalkozás. Az értékesítés többcsatornás lesz, meghatározó szerepet szánnak az internetes árusításnak és a házhoz szállításnak. Az új termékcsalád neve egyelőre még titok.

Forrás: napi.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.