Hírek, aktualitások

dátum 2016-11-29 idő 10:31

Újabb milliós bírságot kapott a Norbi Update

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerügyeiről szóló, január 15-én közzétett cikk miatt piacfelügyeleti eljárást indított a társasággal szemben. A jegybank eljárása azt vizsgálta, hogy a Schoberttel készült interjúban szereplő (pl. a Norbi Update Lowcarb-részvények értékére és a kibocsátó megítélésére vonatkozó) állítások megvalósítják-e a tőkepiaci törvény által tiltott piacbefolyásolást - írja a hvg online.
 
A piacfelügyeleti eljárása során a jegybank megállapította, hogy a megjelent cikkben a kibocsátó a Norbi Update Lowcarb-részvények külföldi tőzsdére történő bevezetésére, a részvényárfolyam jövőbeni alakulására, illetve a külföldi értékesítésből származó árbevételre vonatkozóan hamis és félrevezető állításokat mondott.
A tőkepiaci törvény értelmében az MNB 5,5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Schobert Norbi cégére. A bírságösszeg meghatározása során súlyosító körülménynek számított, hogy a Norbi Update-részvényekhez a Budapesti Értéktőzsdén egyéb (ezek értékét befolyásoló) származtatott termékek is kapcsolódtak.
 
A jegybank ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a társaság eljárás során tanúsított együttműködő magatartását.

hvgonlinevissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.