Hírek, aktualitások

dátum 2013-12-19 idő 09:20

Újabb üzleteket nyit a Spar Magyarország

Idén összesen 40 millió eurót fordított beruházásokra a Spar Magyarország, amely most fejezte be húsüzemének bővítését és újabb OMV kutakon nyit szupermarketet - írja a vg.hu.
 
Rövidesen átadják a SPAR Magyarország Kft. bicskei központi telephelyén lévő húsüzemének új, 1600 négyzetméteres egységét. Az áprilisban kezdődött ötmillió eurós beruházás révén 35-tel 150-re emelkedik az alkalmazottak száma, a teljes üzemi terület pedig elérte a 9500 négyzetmétert.
 
Az éppen kilenc éve elkészült üzemet első alkalommal 2007-ben bővítették 1600 négyzetméterrel, majd pedig azt követően, hogy 2008 második felében megnyílt Üllőn a cég második logisztikai központja, új gépsorokat állítottak be, hogy növeljék a termelőkapacitást.
 
 
A Világgazdaság Online úgy tudja, hogy a napokban háromra emelkedik az OMV töltőállomásokon működő Spar szupermarketek száma. Az első ilyen Spar Express üzlet a budapesti Fehérvári úti OMV-töltőállomáson nyílt októberben és az év minden napján, éjjel-nappal nyitva tart. A Spar Magyarország anyacége, a Spar Austria több mint hatvan ilyen express üzletet lát el az OMV hálózatában. Ugyancsak az év minden napján nyitva lesz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján a múlt héten nyílt City Spar üzlet. A cég 2006 óta 12 ilyen City üzletet létesített a fővárosban, egyet pedig Szegeden.
 

Spar franchise

 
Noha a Spar Magyarországon maga működteti üzleteit, a cég más országokban alapvetően franchise hálózat. Világszerte több mint 30 ezer, Ausztriában 1500 franchise partnere van. A magyar leányvállalat tavaly döntött arról, hogy idehaza is létrehozza a franchise hálózatot, de még csak kilenc magánkereskedő csatlakozott a Spar franchise-hoz. A Spar Magyarország Kft. 1991-ben kezdte meg működését, és azóta magába olvasztotta a Billa, a Kaiser's és a Plus diszkonthálózat üzleteit, így ma az Interspar hipermarketekkel együtt 396 egységet üzemeltet.
 
Ennyi üzlet ellátásához jelentős járműállomány is kell, ezért a cég a közelmúltban közel egymilliárd forintért 15 Scania vontatót és ugyanennyi Schwarzmüller félpótkocsit vásárolt. Ezekkel a szerelvényekkel 72 darabra bővült a cég saját gépjárműparkja. A társaság idén összesen mintegy 40 millió eurót fordított beruházásokra.
 
Szerző: Demeter Kálmán
Forrás: vg.hu
Cimkék: Spar, kiskereskedelem


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.