Hírek, aktualitások

dátum 2013-10-25 idő 09:28

Újabb üzletet nyitna Budapesten a Starbucks?

A nol.hu-n piaci forrásból származó értesülésre hivatkozva az olvasható, miszerint újabb üzletet nyitna Budapesten a Starbucks. Tudni vélik: a kávézóóriás itteni üzemeltetője, az AmRest előrehaladott tárgyalásokat folytat az Allee bevásárlóközponttal. (nol.hu összeállítás)
 
Arról egyelőre nincs információ, hogy mekkora üzletben gondolkozik a Starbucks, az Egyesült Államokban 11 ezer, nálunk eddig – a cég honlapja szerint – öt üzlettel jelenlévő kávézólánc jellemzően 150-250 négyzetméteres egységeket üzemeltet.
 
 
A Starbucks korábban hosszú ideig csak kóstolgatta a magyar piacot, úgy hírlik, a Dairy Queen korábbi itteni kivonulása is komoly visszatartó erő volt az amerikai lánc számára, illetve kérdéses volt, hogy a magyar piacon életképes lehet-e a magasabb minőségű, így drágább takeaway, magyarul elvihető kávékra alapozó üzleti modell. A hasonló karakterű ausztrál kávézólánc, a Gloria Jean’s például 2009-ben vonult ki Magyarországról. Ugyanakkor a piacot ismerők szerint a főváros mára „megérett” a kezdeti sikeres kávézóláncok – Semiramis, Californai Coffe – kitaposták az utat az olyan nagyok előtt, mint a Starbucks vagy a Costa Coffee. Az AmRest, illetve az Allee vezetősége lapzártáig nem kommentálta értesülést.
 
Forrás: nol.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.