Hírek, aktualitások

dátum 2016-09-09 idő 14:05

Újra elrajtol a Coop Rally

Idén tizenegyedik alkalommal rajtol el a hazai élelmiszeripar legelismertebb szereplőit bemutató rendezvénysorozat, a Coop Rally. A magyar élelmiszertermékeket népszerűsítő szakmai programot a COOP Gazdasági Csoport szervezi, amely a hazai kereskedelem egyik legjelentősebb szereplőjeként mindig is a feldolgozókkal partnerségben működött.
 
 
Idén minden eddiginél több, 104 gépkocsival rajtol el a hazai élelmiszer-feldolgozás legkiválóbb szereplőit bemutató szakmai program, a Coop Rally – hangzott el a rendezvényt indító sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. 2016-ban 97 cég képviselteti magát, amelyek együtt mintegy 2 ezer milliárd forintos árbevételt produkálnak egy évben, és több mint 50 ezer embernek nyújtanak megélhetést.
 
A magyar élelmiszertermékeket középpontba állító programot immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a COOP. A társadalmi felelősségvállalás mindig is szerves része volt az üzletlánc működésének. Míg a COOP üzleteket működtető társaságok számos helyi sport, kulturális és jótékonysági kezdeményezést támogatnak, addig a COOP Gazdasági Csoport országos szinten vállal fel társadalmi jelentőségű ügyeket – mondta el az eseményen megtartott beszédében Csepeli Lajos. 
 

A Földművelésügyi Minisztérium egyetért a Coop Rally céljaival, hiszen közös cél, hogy minél több, jó minőségű magyar élelmiszert vásároljanak a fogyasztók – jelentette ki Fazekas Sándor tárcavezető. A miniszter, aki egyben a verseny fővédnöke is, hozzátette: a vásárlók döntenek, ezért a fő feladat a vevők meggyőzése. Erre jó alkalmat adnak az ilyen rendezvények is.

A hagyományokat ápolnunk kell, ám elengedhetetlen, hogy emellett lépést tartsunk a kor követelményeivel is. Nincs ez másként az élelmiszeripar területén sem. A tradíciók és a fejlődés tehát nem mondanak ellent egymásnak, ezt pedig jól szimbolizálja a Coop Rally is – mondta el a sajtóeseményen Zsigó Róbert. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hozzátette: a verseny legnagyobb nyertesei a magyar élelmiszergazdaság és a kiváló magyar termékek lesznek. 
 
2015-ben mind a COOP Gazdasági Csoport, mind pedig a COOP Üzletlánc eredményesen gazdálkodott, a forgalom nőtt – jelentette ki az eseményen Tóth Géza. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója hozzátette: mindezek mellett tavaly a COOP piaci részesedése is nőni tudott, ezzel az üzletlánc továbbra is a hazai kereskedelem egyik legnagyobb szereplője.

Kifejtette: a COOP továbbra is fejlődik, azt követően, hogy az elmúlt években is jelentős lépéseket tett például az informatikai fejlődés terén. „A döntés megszületett: új, korszerű alapokra helyezzük a már ma is nagyon szerteágazó és komplex informatikai hálózatunkat” – tette hozzá. A vezérigazgató szólt arról is, hogy a COOP nagy figyelmet fordít sajátmárkás termékeire, és törzsvásárlói programjára, amelynek tagsága mára meghaladta az egymillió főt.

forrás: Élelmiszer Online


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.