Hírek, aktualitások

dátum 2013-10-18 idő 09:19

Ünnepel és jutalmaz a McDonald’s

A 25 éves magyar McDonald's születésnapi játékában több mint 300 nyereményt adott át hűséges vendégeinek.

A McDonald's 25. születésnapja alkalmából július elején pontgyűjtő- és nyereményjátékot indított, melynek során több mint 300 ajándék talált gazdára. A McMenü Plusz terméket vásárlók összegyűjtött matricáikkal 15-féle nyereményre aspirálhattak a társasjátéktól a laptopon, tévén, repülőjegyeken és robogókon át a fődíjat jelentő 5 darab 5 ajtós, hófehér Toyota Yaris Ecoig. A játék augusztus végén ért véget, a főnyereményeket szeptemberben sorsolták ki, a különösen hűséges és szerencsés vásárlók tegnap ülhettek be először új autóikba.

25 év

A McDonald's hazai története 1988 tavaszán indult, ekkor nyílt meg az első étterem Budapesten, a Régiposta utcában. A növekedés folyamatos: ma 98 étterem működik Magyarországon, és nincs olyan megye, ahol az aranyívek ne volnának jelen. A 25 év alatt csaknem 1 milliárd vendég fordult meg a hazai McDonald's-ban, vagyis a magyarországi éttermek ez idő alatt minden európai lakost legalább egyszer vendégül láthattak volna. 

Az évente átlagosan 80 millió látogatót fogadó hazai McDonald's kínálata is folyamatosan bővült. Az 1988-as induló választékkal szemben ma már közel 300 termékajánlat közül választhatják ki a vendégek az ízlésüknek, igényeiknek leginkább megfelelőt.

A magyar vendégek Európában az elsők között kóstolhatták meg a McReggelit és a McWrap-et. A 25 év alatt volt olyan magyar fejlesztésű szendvics, amelyet más országok is felvettek az állandó termékpalettákra, mint a sertés McFarm szendvicset, vagy a reggeli Fresh McMuffint. Ezek a jellegzetesen magyar ételek a külföldi vendégek körében is nagy sikert értek el.

Az évek során a McDonald's egyedi, magyarországi promóciókhoz is fejlesztett termékeket, ilyen volt a Magyar hetek keretében árusított lángos, fasírt és aranygaluska, vagy a tavalyi év egyik kedvence, a hartai kolbászos hamburger. Idén igazi különlegességgel, szürkemarha burgerrel lepte meg vendégeit a McDonald's, a nemes alapanyag a Hortobágyi Nemzeti Parkból érkezett.

Még a McCafé-nak is van magyar vonatkozása: ötlete a régióban elsőként Magyarországon valósult meg. Éppen 10 éve, 2003-ban, a Régiposta utcai McDonald's-ban nyílt meg az első ilyen kávézó, ma pedig már 37 egységgel a McCafé az ország vezető kávézólánca.

Gazdasági súly 

A McDonald's az elmúlt negyedévszázad alatt a magyar gazdaság komoly szereplőjévé nőtte ki magát. Magyarországi beruházásai eddigi összértéke eléri a 37 milliárd forintot, hazai beszállítóktól pedig 97 milliárd forint értékben vásárolt alapanyagokat. Magyar beszállítóit nemrég az OMÉK-on, a magyar mezőgazdaság legnagyobb seregszemléjén mutatta be.

A magyar McDonald's volt az első franchise rendszerben működő hazai vállalat. Fejlődésében kulcsszerepet játszottak azok a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalat 98 éttermének közel felét üzemeltetik franchise átvevőként. A franchise partnerekkel közösen a vállalat az elmúlt 25 évben mintegy 50 000 embernek adott munkát. Jelenleg a cég központjában és az éttermekben összesen közel ötezren dolgoznak.

marketinginfo.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.