Hírek, aktualitások

dátum 2015-04-01 idő 09:09

Válságkezelő ötletből sikeres franchise

Szerény üzleti tervükben napi 45 vendéggel számoltak tíz hónapon belül. Az első üzlet már a nyitás napján hozta ezt a számot, így nem csoda, hogy a korábbi piaci rést ma már 42 BioHair szalon tölti be. (profitline.hu összeállítás)
 
A BioHair alapítói, Perger Gabriella és Binder Géza a L’Oréalnál ismerték meg egymást. Gabriella marketingmenedzserként, Géza pedig mint fodrász volt kapcsolatban a L’oreal-al. A két szakember 2000-ben BinderArt Szépségszalon néven nyitott presztízs fodrászatot, amely egészen a gazdasági válságig sikeresen működött. 2009-től azonban az ilyen típusú üzletek forgalma csökkeni kezdett, így a tulajdonosok az új piaci környezetnek megfelelő koncepciót dolgoztak ki. 
 

Üzleti terv: Teljesítve 

 
Az elképzelés legfontosabb szempontja az volt, hogy elérhető árakon, időpontfoglalás nélkül jussanak a vendégek magas színvonalú és természetes alapanyagokra épülő hajápoláshoz. A nyitás napján 45 fő érkezett a szalonba, így már februárban teljesült az a vendégszám, ami csak az üzleti terv 12. hónapjában szerepelt. Az alapítók rájöttek, hogy ez nemcsak a szerencsén múlt, hanem piaci résre bukkantak. Mivel azonban saját tőkével már nem rendelkeztek a bővüléshez, franchise hálózatban kezdtek gondolkozni. Az első partnerek csupán néhány havi adat alapján vágtak bele a szalonnyitásba. Az ismerősök és barátok után sorra jelentkeztek a márkának bizalmat szavazó vállalkozók és 2010 végére már tizenkettő, 2011 végégre pedig 30 BioHair szalon várta a vendégeket.
 
 

Díjak és fejlesztések 

 
A cég 2011-ben elnyerte a Magyar Franchise Szövetségtől „Az év legdinamikusabban fejlődő franchise hálózata címet”, majd 2012-ben megkapta az év „Marketing díját” is. Még ebben az évben beindultak a fejlesztések: bevezették a szalonokban a szintén bejelentkezés nélkül igénybe vehető Expressz manikűrt és az Expressz kozmetikát, valamint az ammóniamentes hajfestés szolgáltatást, amely során egy speciális gőzburával csökkentetik le a hajfesték hatóidejét 8 percre. 2014-ben elindult a vidéki terjeszkedés, ma 42 tagja van az országos hálózatnak. Idéntől működik a saját fejlesztésű BioHair vendégelégedettségi monitor, amellyel a vendégek rögtön a szolgáltatás igénybevétele után visszajelzést adhatnak arról, hogyan érezték magukat az adott szalonban. Szintén a 2015-ös év újdonsága a saját frizurakollekciókat bemutató füzet és az áprilisban debütáló saját márkás termékcsalád, amely samponokat és balzsamot tartalmaz. A termékek kizárólag növényi összetevőkből készülnek, illetve teljesen parabén-, SLES- és GMO-mentesek. 
 

A siker titka 

 
A siker az alapítók szerint a magas színvonalú szolgáltatás és az elérhető ár kombinációjának, illetve a vendégek ebből adódó elégedettségének köszönhető. A koncepció nagyon összetett, így mindenki talál benne olyat, ami miatt a BioHairt tudja választani: a kismamáknak fontos a természetesség, a nyugdíjasoknak az alacsony ár, az elfoglalt nőknek a gyors, professzionális kiszolgálás, a férfiaknak, hogy nem kell bejelentkezni. 
 
 
A magas színvonal fenntartása érdekében a BioHairnél nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai és kommunikációs képzésekre egyaránt, illetve, sok időt és energiát fordítanak a szalonok ellenőrzésére – nemcsak a területi képviselőket látogatják sűrűn, de próbavásárlásokat is tartanak. A közeljövő tervei között további kelet-magyarországi szalonnyitások szerepelnek, illetve a tulajdonosok nem titkolt szándéka, hogy külföldön is megjelenjen a franchise.
 
Forrás: profitline.hu
Virtuális kiállító: Perger és Binder BH2010 Kft.


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.