Hírek, aktualitások

dátum 2014-09-15 idő 09:15

Véget ért a IX. Coop Rally

A versenyzők autói és az újságírókat szállító sajtóbuszok csütörtökön és pénteken összesen mintegy 700 kilométert tettek, nyolc helyszínen tájékozódtak a helyi vállalatok munkájáról, tevékenységéről. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek arról beszélt az eseményt értékelve: az idei Coop Rally is - immár hagyományosan - a minőségi magyar élelmiszereket népszerűsítette. Olyan élelmiszer-előállítókat és kereskedőket ismerhettek meg a résztvevők, akik méltán számíthatnak a magyar fogyasztók érdeklődésére.

A Coop Rally így teljesíti évről-évre azt a célkitűzését, hogy a fogyasztók figyelmét felhívja olyan magyar termékekre, amelyeket érdemes megvásárolni. Ezzel is segíti a magyar emberek tudatos fogyasztóvá válását. Az FM szándéka szerint az élelmiszer-feldolgozási stratégiában - amely hamarosan a kormány elé kerül - kiemelt célként jelenik meg a magas hozzáadott értékű magyar élelmiszerek előállítása.
 
Ezt a célkitűzést szolgálják majd a stratégiához kapcsolódó támogatási programok is, a versenyképesség növelése és a rövid ellátási lánc biztosítása érdekében. A remények alapján az élelmiszeripari fejlesztések támogatására több száz milliárd forint áll majd rendelkezésre - közölte a helyettes államtitkár.
 
80 százalékban magyar termékek

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke az MTI-nek többek között arról beszélt, hogy a minőségi magyar élelmiszerek népszerűsítésében az élelmiszerfeldolgozók és -kereskedők az idén is partnerek voltak. Az ugyanis nem egy szokványos dolog az üzleti világban, hogy a szakmai kulisszák mögé idegeneknek betekintést engednek a cégek.

Hozzátette: a Coop-boltok polcain az áruk 80 százaléka magyar. Erre tudatos a törekvés, mivel a magyar termékek magyar munkahelyeket jelentenek. A magyar munkahelyek pedig növelik a magyar emberek vásárló erejét, ez pedig kedvező a magyar kereskedők számára.

A Coop Rally utolsó állomásán, Gicen, a Gici Tej-Tejtermék Kft.-nél írt alá együttműködési megállapodást a Co-op Hungary Zrt. - terméktanácsi taggá válását követően a Tej Szakmaközi Szervezettel és Terméktanáccsal. Ezt megelőzően a Coop Rally résztvevői Veszprémben jártak, az Unilever Magyarország Kft. Algida Jégkrémgyárában, valamint a Polus-Coop Zrt.-nél.

A zárórendezvényen kiosztották a Coop Rally idei díjait is. A versenyt a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. csapata nyerte, a második a Szent Imre Pincészet Kft., a harmadik a Metsa Tissue Hungary Kft. csapata lett, a legjobb médiaversenyzőnek járó díjat pedig a Net Média Zrt. kapta. A szervező Sky Csoport különdíját a Sole-Mizo Zrt. érdemelte ki az eseményen felszolgált Túró Rudi tortáért, míg a Magyar Olimpiai Bizottság különdíjasa az AGIS Fire & Security Kft., a Földművelésügyi Minisztérium különdíjasa pedig a Sió-Eckes Kft. lett.

MTI, elelmiszer.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Újabb egyetemvárosban nyílik Starbucks
dátum 2018-03-14 idő 12:08

Szeged után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca.

Még mindig megéri ingatlanirodát nyitni
dátum 2018-03-07 idő 09:57

Pörög az ingatlanpiac, nem késő beszállni. Ehhez erős anyagi és szakmai támogatást is kaphatsz, ha ingatlanirodát szeretnél nyitni.

Automata üzleteket nyit az Auchan
dátum 2018-03-02 idő 07:35

Konténerekben elhelyezett önkiszolgáló boltokkal próbálkozik az Auchan, aki nemrég sarki üzletek nyitásáról is döntött.

Az ingatlanpiac további fejlődését várja az idei évtől a Duna House
dátum 2018-03-01 idő 13:54

Az ingatlanpiac további fejlődését, akár 20%-kal bővülő lakáspiaci hitelkihelyezést és közel háromszoros profitot vár az idei évtől a Duna House.

Franchise képzéssorozat indul március 8-án
dátum 2018-02-28 idő 11:48

Mélyítse el tudását a franchise területén, 5 alkalomból álló képzéssorozatunkon.