Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-14 idő 09:11

Veszteséges a CBA egyik legnagyobb franchise partnere

Nincs jó helyzetben a CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Kft., amely 2015 után 2016-ot is mínusszal zárta. Ha a vonatkozó törvény miatt fel kell hagynia az élelmiszer-kiskereskedelemmel, akkor 80 boltjának a jövője kérdőjeleződik meg, írta az elelmiszer.hu.

A céget a vezetés értékelése szerint több külső feltétel, gyakorlatilag az elmúlt évek számos jogszabályi változása érintette hátrányosan, radikális lépésekre lesz szükség ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetből kilábaljanak.

Az ágazati törvény módosítása nyomán 2017 január 1. után kiskereskedő társaság nem árulhat élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket, ha két egymást követő évben a forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot és veszteséges, vagy nullszaldós volt.

Az elsőként figyelembe vett két év pedig 2015 és 2016, ezekből kiindulva a Palóc Kft. veszélyben lehet. A hetilap hiába kérdezte a tavalyi eredményről és a tervekről a cég vezetőjét, Varga Sándorné elzárkózott a nyilatkozattól. 

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft kommunikációs igazgatója így reagált az értesülésre az Élelmiszernek:

"A törvény értelmében az adott vállalkozásnak akkor kell a kiskereskedelmi tevékenységet beszüntetnie, amennyiben két egymást követően évben veszteséges. Ezen rendelkezés alkalmazásakor először a 2015-ös gazdasági évet kell figyelembe venni, azaz bármely napi fogyasztási cikk értékesítését végző vállalkozásnak, így a Palóc Nagykereskedelmi Kft-nek abban az esetben kell beszüntetnie a kiskereskedelmi tevékenységét, amennyiben az 2015-ben és 2016-ban is veszteséggel zárja a gazdálkodását. Információnk szerint a franchise partnerünk a működését teljes egészében felülvizsgálja, költségracionalizáló lépéseket fog megtenni annak érdekében, hogy a működést a 2017-es esztendőben is biztosíthassa."

forrás: elelmiszer.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.