Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-24 idő 09:36

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés lehetőség bevezetését tervezi üzleteiben a Starbucks

A Starbucks tervbe vette a Powermat vezeték nélküli telefontöltő állomásainak telepítését az amerikai üzleteiben. Egy rövid tesztelési időszak után kiderült, hogy a „Powermat’s Spots” remekül bevált és diszkréten elhelyezhető az asztalokon és a falakon.

A nagyobb volumenű debütálásra San Francisco kikötői negyedében kerül majd sor. Végső cél természetesen, hogy az összes Teavana teaüzletet és Starbucks kávézót felszereljék ezekkel a töltőegységekkel.

„Idén a nyugati partra összepontosítunk, de 2015-re az összes Egyesült Államokbeli nagyvárosban lévő üzletben elérhető lesz ez a megoldás” – mondta Daniel Schreiber, a Powermat elnöke.

Ez a megállapodás egy nagy győzelem a Powermat-nek és szövetségeseinek, akik a Qi töltési szabvány elnyeréséért szálltak ringbe. A Qi technológia számos okos telefonban megtalálható: az LG G3, Nexus 5 és több Nokia készülék rendelkezik ilyen lehetőséggel. Ennek ellenére a PMA vezeték nélküli töltési módszerét nem minden gyártó támogatja, így a felhasználóknak adaptereket kell vásárolniuk készülékükhöz.

A Samsung PMA kompatibilis tokokat kínál telefonjaihoz, míg az Apple Duracell Powermat iPhone védőtokot árusít saját üzleteiben.

A Boston-ban szerzett eddigi tapasztalatok alapján a felhasználók átlagosan 15 percig használják a töltési lehetőséget, tehát nem egy teljes töltést alkalmaznak, csak egy kisebb energiafröccsel látják el mobiljukat, hogy a következő állomásig eljussanak. Schreiber szerint az akkumulátorok lemaradtak a mobilprocesszorok növekedéséhez és energiaigényéhez képest, viszont üdvözítőnek tartja, hogy a nagyobb méretű kijelző több helyet jelent az akkumulátoroknak is.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét partnerek üzemeltetik. 

HasznaltAlma.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.