Hírek, aktualitások

dátum 2014-06-24 idő 09:36

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés lehetőség bevezetését tervezi üzleteiben a Starbucks

A Starbucks tervbe vette a Powermat vezeték nélküli telefontöltő állomásainak telepítését az amerikai üzleteiben. Egy rövid tesztelési időszak után kiderült, hogy a „Powermat’s Spots” remekül bevált és diszkréten elhelyezhető az asztalokon és a falakon.

A nagyobb volumenű debütálásra San Francisco kikötői negyedében kerül majd sor. Végső cél természetesen, hogy az összes Teavana teaüzletet és Starbucks kávézót felszereljék ezekkel a töltőegységekkel.

„Idén a nyugati partra összepontosítunk, de 2015-re az összes Egyesült Államokbeli nagyvárosban lévő üzletben elérhető lesz ez a megoldás” – mondta Daniel Schreiber, a Powermat elnöke.

Ez a megállapodás egy nagy győzelem a Powermat-nek és szövetségeseinek, akik a Qi töltési szabvány elnyeréséért szálltak ringbe. A Qi technológia számos okos telefonban megtalálható: az LG G3, Nexus 5 és több Nokia készülék rendelkezik ilyen lehetőséggel. Ennek ellenére a PMA vezeték nélküli töltési módszerét nem minden gyártó támogatja, így a felhasználóknak adaptereket kell vásárolniuk készülékükhöz.

A Samsung PMA kompatibilis tokokat kínál telefonjaihoz, míg az Apple Duracell Powermat iPhone védőtokot árusít saját üzleteiben.

A Boston-ban szerzett eddigi tapasztalatok alapján a felhasználók átlagosan 15 percig használják a töltési lehetőséget, tehát nem egy teljes töltést alkalmaznak, csak egy kisebb energiafröccsel látják el mobiljukat, hogy a következő állomásig eljussanak. Schreiber szerint az akkumulátorok lemaradtak a mobilprocesszorok növekedéséhez és energiaigényéhez képest, viszont üdvözítőnek tartja, hogy a nagyobb méretű kijelző több helyet jelent az akkumulátoroknak is.

Ma a Starbucks hálózat 61 országban több mint húsz ezer kávézóval van jelen, aminek a mintegy felét partnerek üzemeltetik. 

HasznaltAlma.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

80 évre tervez a Burger King Magyarországon
dátum 2018-04-26 idő 09:24

41 éttermével a magyarországi gyorsétterem-piac meghatározó szereplője a Burger King.

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.