Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-20 idő 10:01

Világhírű festményeket adományoz a FessNeki

Hogyan lehet a festészetet közösségépítésre és karitatív célokra egyaránt használni? E kérdésekre is választ keres a belvárosban nyílt FessNeki képzőművészeti műhely. 

Egyik alapítója, Sávai Anikó a 168 Órának elmondta, a közösségi festészet Amerikában kidolgozott módszereit Európában és Magyarországon a FessNeki stúdió valósította meg először, s a jövőben franchise rendszer létrehozásával 
kívánja népszerűsíteni.

Az ötlet lényege: egy-egy világhírű festőművész alkotását festhetik meg a kurzusra jelentkező érdeklődők. Csoportban dolgoznak, mindenki 40x50-es vásznat és akrilfestéket kap. Többek közt Van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt, Csontváry Kosztka Tivadar, Vaszary János, Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij remekműveinek hasonmásait alkothatják meg. Persze mindenki saját egyénisége alapján.
 
– A képeket apró részletekre bontjuk fel, két festőművész instruktor magyarázza el lépésről lépésre a következő képrészlet kidolgozását. Lehetetlen elrontani így a festést, semmiféle előképzettség nem kell hozzá. Azok, akik hozzánk eljönnek, többnyire az általános iskolában festettek utoljára, és nagyon büszkén viszik haza munkáikat. Ugyanakkor ez kreatív csoportélmény is, sokan visszajárnak, és kikapcsolódásként festenek – magyarázza Sávai Anikó.
 
 
A profi instruktorok is együtt dolgoznak a csoporttal, ők is ugyanúgy elkészítik a maguk alkotásait. Úgy döntöttek, műveiket jótékonysági célokra ajánlják fel közintézmények számára.
 

Sávai Rita, és Sávai Anikó - alapító tulajdonosok
 
– Először a Szent Margit Kórház kardiológiájára vittünk képeket, díszítettük az üres falakat. Aztán ebből egy karitatív kampány lett. Honlapunkon is rengetegen keresnek minket, köztük vidéki kórházak, általános és középiskolák, civilszervezetetek. A máltai szeretetszolgálatnak is adományoztunk festményeket. Az intézmények nagyon örülnek, és mi is, hogy a képek jó helyre kerülnek – teszi hozzá Sávai Anikó.

forrás: 168ora.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Felújítja a Shopmarkot, és jelentős vásárlásokat tervez 2018-ban a Diófa Alapkezelő Zrt
dátum 2018-01-23 idő 14:39

Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője a Portfolio Ingatlannak adott interjújában a cég 2018-as terveiről és várakozásairól, és a Shopmark bevásárlóközpont teljes körű felújításáról beszélt.

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.