Hírek, aktualitások

dátum 2016-07-20 idő 10:01

Világhírű festményeket adományoz a FessNeki

Hogyan lehet a festészetet közösségépítésre és karitatív célokra egyaránt használni? E kérdésekre is választ keres a belvárosban nyílt FessNeki képzőművészeti műhely. 

Egyik alapítója, Sávai Anikó a 168 Órának elmondta, a közösségi festészet Amerikában kidolgozott módszereit Európában és Magyarországon a FessNeki stúdió valósította meg először, s a jövőben franchise rendszer létrehozásával 
kívánja népszerűsíteni.

Az ötlet lényege: egy-egy világhírű festőművész alkotását festhetik meg a kurzusra jelentkező érdeklődők. Csoportban dolgoznak, mindenki 40x50-es vásznat és akrilfestéket kap. Többek közt Van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt, Csontváry Kosztka Tivadar, Vaszary János, Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij remekműveinek hasonmásait alkothatják meg. Persze mindenki saját egyénisége alapján.
 
– A képeket apró részletekre bontjuk fel, két festőművész instruktor magyarázza el lépésről lépésre a következő képrészlet kidolgozását. Lehetetlen elrontani így a festést, semmiféle előképzettség nem kell hozzá. Azok, akik hozzánk eljönnek, többnyire az általános iskolában festettek utoljára, és nagyon büszkén viszik haza munkáikat. Ugyanakkor ez kreatív csoportélmény is, sokan visszajárnak, és kikapcsolódásként festenek – magyarázza Sávai Anikó.
 
 
A profi instruktorok is együtt dolgoznak a csoporttal, ők is ugyanúgy elkészítik a maguk alkotásait. Úgy döntöttek, műveiket jótékonysági célokra ajánlják fel közintézmények számára.
 

Sávai Rita, és Sávai Anikó - alapító tulajdonosok
 
– Először a Szent Margit Kórház kardiológiájára vittünk képeket, díszítettük az üres falakat. Aztán ebből egy karitatív kampány lett. Honlapunkon is rengetegen keresnek minket, köztük vidéki kórházak, általános és középiskolák, civilszervezetetek. A máltai szeretetszolgálatnak is adományoztunk festményeket. Az intézmények nagyon örülnek, és mi is, hogy a képek jó helyre kerülnek – teszi hozzá Sávai Anikó.

forrás: 168ora.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.

Folytatja az expanziót a SPAR
dátum 2018-04-12 idő 17:11

Idén tavasszal Kecskeméten és Budapesten nyitott egy-egy új áruházat a SPAR Magyarország. A vállalat további öt szupermarketjét pedig kívül-belül megújította, hogy még inkább kiszolgálja a megváltozott fogyasztói igényeket. A modernizációs programjára 2018-ban eddig több mint 2,1 milliárd forintot fordított a SPAR.