Hírek, aktualitások

dátum 2014-04-30 idő 09:20

Visszamerészkedtek a KFC-be a kínaiak

Kínában egyre többen választják a KFC éttermeit, miután az antibiotikum-botrány hatása már lecsengett. A cég ezzel magyarázza a 18 százalékos profitemelkedést olvasható a Napi Gazdaság oldalán.
 
Az első negyedévben 18 százalékos profitemelkedést jelentett az idei év első negyedévére a KFC és a Pizza Hut gyorséttelemhálózatok tulajdonosa, amely a cég közleménye szerint a kínai éttermek növekvő forgalmának köszönhető. A cég nettó bevétele 399 millió dollárra nőtt az egy évvel korábbi 337 millió dollárhoz képest.
A kínaiak nemrég még messzire elkerülték a KFC éttermeit, 2012-ben ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy a cég antibiotikummal túladagolt csirkék húsából készíti ételeit. A botrány kirobbanása után ráadásul egy újabb madárinfluenza-járvány lehetősége is felmerült az országban, a szárnyasokból készült ételek, így a KFC termékeinek népszerűsége is visszaesett. 2013-ban ezért 32 százalékos profitcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni a cég.

Mostanra sikerült helyreállítani a cég iránti bizalmat Kínában - fogalmazott David Novak, az étteremhálózatot birtokló cég vezérigazgatója az idei első negyedéves profitnövekedés hírét bejelentő közleményben. Hozzátette, hogy hogy idén 700 új éttermet terveznek megnyitni távol-keleti országban.

KFC és Pizza Hut itthon

 
2012-ben négy új KFC-éttermet nyitottak és egyet sem kellett bezárni, így a lánc immár 25 tagot számlál, a Pizza Hut pedig két étteremmel van jelen a budapesti piacon. 
 
forrás: napi.hu

 vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.