Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-06 idő 11:32

Zoo Café, mini állatkert kávézóban

Szeptemberben egy mesebeli világ tárta ki kapuit Budapest szívében. A Zoo Caféban semmi rendkívüli nincs abban, ha egy vendég a karján pihenő Kaméleon Kázmérral issza kávéját, csincsilla simogatás közben süteményezik, vagy egy baráti beszélgetés fültanújaként egy papagáj csücsül a vállára. Felsorolni is nehéz hogy hányféle állat szórakoztatja a betérőket, ahol természetesen a veszélyesebb példányokat állatgondozó felügyeli.

Az ötlet egyébként egyedülálló, állítólag csak Dél-Koreában létezik a Zoo Caféhoz hasonló intézmény, és Európában elsőként hazánkban, Budapesten nyílt egy olyan hely, ahol különféle állatok társaságában lehet kávézgatni, lattézgatni, teázni, vagy éppen sütit és nachost enni. Pontosan ez volt a tulajdonos célja, a szürke belvárosban élőket egy kicsit közel juttatni az állatokhoz, a természethez.

Akárcsak a játszótéren, itt is elvárás, hogy gyermekeinkre fokozottan figyeljünk, fényképezni vaku nélkül lehet, és ami nagyon fontos, belépéskor és kilépéskor a kihelyezett fertőtlenítővel fertőtlenítsük a kezüket! Állatszőrre allergiás gyereket inkább ne hozzunk ide, bár az allergiás tüneteket megelőzhetjük azzal, hogy nem simogatjuk meg a macskákat és a szokásosnál is alaposabban mosunk kezet.
 
A Zoo Caféban szívesen látnak óvodás vagy iskolás csoportokat az itt lakókkal való barátkozásra, interaktív ismeretterjesztő programokra is, ahol egy szakavatott zoopedagógus okíthatja a kicsiket, de születésnapot is rendezhetünk sok macskával gazdagítva, az állatgondozók pedig bármikor szívesen adnak hasznos tanácsokat.
Három tágas és jól tagolt belső helyiség van, és adott esetben az elválasztófalak is terráriumból vagy gyönyörűen berendezett akváriumból állnak, szintkülönbség és sok fényt beengedő tetőablak is van.

Az itt élő állatok zöme terráriumban, akváriumban vagy ketrecben van, de van, akikkel barátkozhatunk, ha "kéznél van" egy szakavatott gondozó, márpedig mindig van egy. Hogy az egzotikusabb állatok közül említsünk néhányat,  vannak arapapagájok, teknősök, csincsillák családostól, tengerimalacok, simogatható édesvízi rája, bohóchalak, mindenféle doktorhalak és egy sereg más egzotikus kisállat, és szerencsére rengeteg hely van számukra. 

A tulajdonos Boér Gábor szerint Európában is egyedülállónak számít az állatkerti kávézó. "Kiskoromtól kezdve kötődöm az állatokhoz, így kézenfekvő volt, hogy egy ilyen kávézót indítsak. Hogy mitől különleges ez a hely? Az állatkertben találkozhat bárki ezekkel az élőlényekkel, de ott elképzelhetetlen, hogy a kezükbe vegyük és simogassuk őket. "

Forrás: bobitanet.hu, nullahategy.hu, zoocafebudapest.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Tizedik alkalommal Superbrands-díjas a SPAR
dátum 2018-04-24 idő 09:20

A szakemberek mellett a vásárlók is újra bizalmat szavaztak a SPAR Magyarországnak, amelyet sorozatban tizedszerre tartottak érdemesnek a márkaértékelési díjra.

Május végén Moszkva válik a franchise-világ fővárosává
dátum 2018-04-18 idő 11:26

2018. május végén három jelentős nemzetközi esemény is megrendezésre kerül az orosz fővárosban. a THE MOSCOW FRANCHISE EXPO 2018, a THE WORLD FRANCHISE FORUM az Orosz Franchise Szövetség szervezése, és itt tartják meg a Franchise Világtanács (WFC) soron következő ülését is.

A régió szennyesére pályázik a magyar mosoda-hálózat
dátum 2018-04-16 idő 12:23

Az önkiszolgáló mosodák térnyerését jól szemlélteti, hogy a Bubbles, több mint 50 ezer regisztrált felhasználóval rendelkezik.

Május 10-én kerül megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
dátum 2018-04-13 idő 12:45

A közgyűlésen Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet alapító-tulajdonosa osztja meg a hálózatfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi tapasztalatait.

Frozen Yoghurt hálózat kínálja értékesítésre az elmúlt 4 év alatt felépített franchise hálózatát
dátum 2018-04-13 idő 10:50

A koncepció öt egysége négy jelentős budapesti bevásárlóközpontban, valamint a budaörsi Korzó Auchan Kereskedelmi Központban is jelen van üzleteivel.