Hírek, aktualitások

dátum 2015-05-06 idő 11:32

Zoo Café, mini állatkert kávézóban

Szeptemberben egy mesebeli világ tárta ki kapuit Budapest szívében. A Zoo Caféban semmi rendkívüli nincs abban, ha egy vendég a karján pihenő Kaméleon Kázmérral issza kávéját, csincsilla simogatás közben süteményezik, vagy egy baráti beszélgetés fültanújaként egy papagáj csücsül a vállára. Felsorolni is nehéz hogy hányféle állat szórakoztatja a betérőket, ahol természetesen a veszélyesebb példányokat állatgondozó felügyeli.

Az ötlet egyébként egyedülálló, állítólag csak Dél-Koreában létezik a Zoo Caféhoz hasonló intézmény, és Európában elsőként hazánkban, Budapesten nyílt egy olyan hely, ahol különféle állatok társaságában lehet kávézgatni, lattézgatni, teázni, vagy éppen sütit és nachost enni. Pontosan ez volt a tulajdonos célja, a szürke belvárosban élőket egy kicsit közel juttatni az állatokhoz, a természethez.

Akárcsak a játszótéren, itt is elvárás, hogy gyermekeinkre fokozottan figyeljünk, fényképezni vaku nélkül lehet, és ami nagyon fontos, belépéskor és kilépéskor a kihelyezett fertőtlenítővel fertőtlenítsük a kezüket! Állatszőrre allergiás gyereket inkább ne hozzunk ide, bár az allergiás tüneteket megelőzhetjük azzal, hogy nem simogatjuk meg a macskákat és a szokásosnál is alaposabban mosunk kezet.
 
A Zoo Caféban szívesen látnak óvodás vagy iskolás csoportokat az itt lakókkal való barátkozásra, interaktív ismeretterjesztő programokra is, ahol egy szakavatott zoopedagógus okíthatja a kicsiket, de születésnapot is rendezhetünk sok macskával gazdagítva, az állatgondozók pedig bármikor szívesen adnak hasznos tanácsokat.
Három tágas és jól tagolt belső helyiség van, és adott esetben az elválasztófalak is terráriumból vagy gyönyörűen berendezett akváriumból állnak, szintkülönbség és sok fényt beengedő tetőablak is van.

Az itt élő állatok zöme terráriumban, akváriumban vagy ketrecben van, de van, akikkel barátkozhatunk, ha "kéznél van" egy szakavatott gondozó, márpedig mindig van egy. Hogy az egzotikusabb állatok közül említsünk néhányat,  vannak arapapagájok, teknősök, csincsillák családostól, tengerimalacok, simogatható édesvízi rája, bohóchalak, mindenféle doktorhalak és egy sereg más egzotikus kisállat, és szerencsére rengeteg hely van számukra. 

A tulajdonos Boér Gábor szerint Európában is egyedülállónak számít az állatkerti kávézó. "Kiskoromtól kezdve kötődöm az állatokhoz, így kézenfekvő volt, hogy egy ilyen kávézót indítsak. Hogy mitől különleges ez a hely? Az állatkertben találkozhat bárki ezekkel az élőlényekkel, de ott elképzelhetetlen, hogy a kezükbe vegyük és simogassuk őket. "

Forrás: bobitanet.hu, nullahategy.hu, zoocafebudapest.huvissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Franchise Börze - Ahol tuti recepteket találhat egy sikeres vállalkozáshoz!
dátum 2018-01-10 idő 13:30

2018. február 1-én újra franchise kiállítást szervez a Magyar Franchise Szövetség.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Turán nyitotta meg legújabb egységét a Stilianos Babauszoda.
dátum 2018-01-18 idő 17:17

2018. Január 15-én a Stilianos Babauszoda Franchise 7. egységeként kezdte működését a Stilianos Babauszoda Tura.

A Franchise Börzén kedvezménnyel lesz megvásárolható a Franchise Vállalkozás című könyv
dátum 2018-01-18 idő 16:35

A franchise iránt érdeklődők számára alapvető ismereteket tartalmazó olvasmány 25% kedvezménnyel lesz kapható a kiállítás helyszínén.

Hatalmas az érdeklődés a 10 év után újra megrendezendő Franchise Börze iránt
dátum 2018-01-17 idő 14:28

A Magyar Franchise Szövetség hiánypótló bemutatkozási lehetőséget nyújtó rendezvénye olyan sikeres, hogy már szinte az összes kiállítói stand foglalt.

Piacvezető robotgép forgalmazásához keres partnereket a Thermomix
dátum 2018-01-17 idő 12:39

A legintelligensebb robotgép immáron Magyarországon is elérhető.

Ezen túl magánszemélyek is hirdethetnek a Duna House honlapján
dátum 2018-01-16 idő 12:20

Március végéig bruttó 1990 forintért árulhat a nagyközönség házat, lakást, ingatlant, 30 napon át a Duna House honlapján.