Hírek, aktualitások

dátum 2017-03-06 idő 10:44

Zuhannak a Duna House részvények

Idén már 12 százalékot esett a tavaly a magyar tőzsdére bevezetett Duna House-részvények árfolyama, az esés az elmúlt napokban gyorsult be, azt követően, hogy a vállalat közzétette legfrissebb számait, amikből több figyelmeztető jel is kiolvasható. 

Miért esik?
 
A Duna House múlt hét végén tette közzé gyorsjelentését, amiből sok pozitívum mellett azért néhány negatívum is kiolvasható volt. Bár az egész éves árbevétel (4,8 milliárd forint) és az adózott eredmény (1,17 milliárd forint) még soha nem volt olyan magas, mint 2016-ban, a tavalyi negyedik negyedévben:
 
- az üzemi eredmény 62 százalékkal csökkent, amiben 85 millió forint egyszeri költség is szerepet játszott, de a tavaly bevezetett jutalékplafon (emiatt halasztotta el a részvénykibocsátását első nekifutásra a DH) is nagy visszaesést okozott, és az ingatlanfejlesztésből származó eredmény is jelentősen csökkent
 
- a franchise szegmens már operatív szinten is veszteséges volt, a saját iroda üzemeltetési szegmens operatív eredménye 13 százalékkal csökkent, a pénzügyi termék-közvetítés operatív eredménye 61 százalékot zuhant, az ingatlan befektetések szegmens üzemi eredménye 37 százalékkal volt alacsonyabb
 
- a tavalyi negyedik negyedévben a lengyelországi pénzügyi termék-közvetítés és a magyarországi saját iroda szegmens teljesítménye elmaradt a menedzsment várakozásától
 
- a pénzügyi termék-közvetítés bevétele 13, bruttó fedezete 47, működési eredménye pedig 61 százalékkal csökkent
 
- a cégcsoport adózás előtti eredménye 59, adózott eredménye 67 százalékkal csökkent
 
Forrás: portfolio.hu


vissza a hírekhez


Kiemelt hírek

összes hír
Még mindig nagy üzlet a fogyókúra: tovább terjeszkedik a Naturhouse
dátum 2018-06-01 idő 09:38

2018-ban további terjeszkedéssel számol a táplálkozási tanácsadással foglalkozó Naturhouse.Legolvasottabb hírek

összes hír


Franchise tanácsadás

További hírek

Pazar évet zárt tavaly itthon a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 12:04

Tájékoztatásuk szerint tavaly a vendégek száma Magyarországon 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest, az étteremhálózat évente átlagosan mintegy 80 millió vendéget szolgál ki.

Gyöngyösön nyitotta meg új éttermét a McDonald's
dátum 2018-06-19 idő 11:25

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme. Az étterem az első vidéki egység, amely már a „Jövő Élménye” koncepció alapján készült.

Egy igazi nyári ajánlat: frozen joghurt koncepció keresi új tulajdonosát!
dátum 2018-06-18 idő 09:42

A Jono Yogo, az egész évben üzemeltethető forzen joghurt hálózat remek franchise befektetési lehetőség. Az öt egységből álló franchise 2013 óta van jelen a hazai piacon, és a legforgalmasab budapesti üzletközpontokban képviselteti magát.

A franchise Spanyolországban
dátum 2018-06-15 idő 16:51

„A siker kulcsa Spanyolországban az, hogy megfelelően tudjunk alkalmazkodni a spanyolok ízlésvilágához” – Interjú Eduardo Abadíával, a Spanyol Franchise Szövetség ügyvezető igazgatójával.

Úgy megy házhoz a Lidl és az Aldi, hogy már a házat is ők építik
dátum 2018-06-13 idő 14:24

A Lidl óvodát és hotelt nyit a boltjai felett, az Aldi lakásokat fejleszt. A diszkontláncok egyre aktívabbak az ingatlanpiacon, de ki profitál ebből?